Το φινλανδικό δημόσιο επιστρέφει στη Nokia για τα δίκτυα

Το φινλανδικό δημόσιο επιστρέφει στη Nokia για τα δίκτυα
Το ποσόν των 844 εκατ. ευρώ δαπάνησε ο επενδυτικός βραχίονας της φινλανδικής κυβέρνησης προκειμένου να «χτίσει» ποσοστό 3,3% στην Nokia.

Στόχος είναι να ενδυναμώσει την εθνική επιρροή στη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η Nokia ήταν κυρίαρχος στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων πριν από μία δεκαετία και η κατάρρευσή της ήταν βασική αιτία για μια δεκαετία οικονομικής στασιμότητας, από την οποία η Φινλανδία μόλις ανακάμπτει.

Η Nokia, που απασχολεί 6.300 άτομα στη Φινλανδία από τα περίπου 102.800 σε όλο τον κόσμο, επικεντρώνεται τώρα στην βιομηχανία τηλεπικοινωνιακών δικτύων, όπου ανταγωνίζεται τη σουηδική Ericsson και την κινεζική Huawei.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μια καλή επένδυση. Θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι η Nokia είναι η μεγαλύτερη εταιρία της Φινλανδίας και η φινλανδική της ιδιοκτησία είναι μέλλον περιορισμένη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Solidium Άντι Μάκινεν στο Reuters.

Η Solidium, ο κρατικός επενδυτικός βραχίονας, «έχτισε» το ποσοστό αγοράζοντας μετοχές στις αρχές του 2018. Για να χρηματοδοτήσει την επένδυση στη Nokia μείωσε το ποσοστό της στη σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telia, τη χαλυβουργία SSAB και την εταιρία συμμετοχών Sampo.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 14:10