Επιφυλακτική εμφανίστηκε η GlaxoSmithKline για τα κέρδη φέτος, δηλώνοντας ότι “θα μπορούσαν να υποχωρήσουν φέτος”, μετά από καλύτερες από ό,τι αναμενόταν επιδόσεις στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η φαρμακοβιομηχανία αντιμετωπίζει αύξηση του ανταγωνισμού στις βασικές δραστηριότητες αναπνευστικού και HIV.

Μετά από την αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή κατά 4% το 2017, σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, η GSK τις αναμένει αμετάβλητες ή να καταγράφουν άνοδο μέχρι 3% το 2018, εάν τα γενόσημα αντίγραφα της συσκευής εισπνοής Advair κυκλοφορήσουν στα μέσα του έτους, όπως περιμένουν πολλοί αναλυτές. Χωρίς γενόσημα, τα κέρδη θα σημειώσουν άνοδο 4%-7%.

Παρά την αύξηση του ανταγωνισμού και το πλήγμα στις πωλήσεις του Advair, η διευθύνουσα σύμβουλος Emma Walmsley δήλωσε πως «είναι όλο και περισσότερο αισιόδοξη» ότι η GSK θα μπορούσε να εμφανίσει αύξηση των κερδών μεσαίου-υψηλού μονοψήφιου ποσοστού στην περίοδο 2016-2020.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στις 27,2 πένες και οι πωλήσεις στις 7,64 δισ. στερλίνες (10,61 δισ. δολάρια).

Οι αναλυτές ανέμεναν 26 πένες κέρδη ανά μετοχή και πωλήσεις 7,49 δισ. στερλίνων.