Η μέρα ήταν κουραστική και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να ασχοληθώ με το σπίτι, όταν θα τέλειωνα με τις υποχρεώσεις μου. Γύρισα, έβαλα ένα από τα  βινύλια της συλλογής, που είχα από τον πατέρα μου, και χαλάρωσα στην πολυθρόνα. Ανέκαθεν μου άρεσαν αυτές οι στιγμές και τώρα ακόμη περισσότερο, γιατί τις μοιράζομαι με τη δική μου οικογένεια. Είναι στιγμές ανεκτίμητες και θέλω να τις ζήσουν και τα παιδιά των παιδιών μου, μιας και οι τέσσερις τοίχοι μεταμορφώνονται για τον καθένα σε κάτι παραπάνω, όταν τους μοιράζεται με αυτούς που αγαπά και νοιάζεται. 

Άλλωστε, είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε αυτό το αίσθημα ασφάλειας, που μας προσφέρει το σπίτι μας, παρόλο που πολλές φορές μας φαίνεται εμπόδιο απροσπέλαστο. Όχι αδικαιολόγητα βέβαια, μιας και η επικαιρότητα μας κρατάει σε εγρήγορση με όλα αυτά που γίνονται και επηρεάζουν τις κατοικίες,  όπως τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι φυσικές καταστροφές, η αύξηση των διαρρήξεων και ως επιστέγασμα η ειδοποίηση πληρωμής ΕΝΦΙΑ. Γι’ αυτό είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι το σπίτι που θα έμενα (δικό μου ή σε ενοίκιο) δεν θα το έβλεπα ποτέ ως βάρος, γιατί δεν ήθελα να χαλάσω την μαγική έννοια του σπιτικού. Ήθελα να είμαι ελεύθερος από έγνοιες για να επικεντρωθώ στα όνειρά μου. Έψαξα, λοιπόν, και βρήκα τις λύσεις που ζητούσα,  στις υπηρεσίες, που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση κατοικίας και περιουσίας, μέσω της EurolifeFFH,που είναι μια εταιρία με ηγετική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ήταν για μένα ο απόλυτος σύμβουλος για να χτίσω ένα μέλλον χωρίς φόβο για πιθανά ζητήματα, που θα μπορούσα να αντιμετωπίσω γύρω από το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι η θετική μου στάση προς την ασφάλιση δημιουργήθηκε μέσα από την προσωπική εμπειρία χρήσης της ασφάλειας υγείας. Εκεί κατάλαβα ότι η ασφάλιση δεν γίνεται για πιθανά μικροποσά, που άλλωστε μπορούν να καλυφθούν μέσα από μια μικρή αποταμίευση ή από το συγγενικό/φιλικό περιβάλλον, αλλά για τα μεγάλα ποσά, που έπρεπε να περάσουν από τα χέρια μου σε μικρό χρονικό διάστημα. Όπως και να έχει, εκεί συνειδητοποίησα ότι η ασφάλιση δεν είναι έξοδο, αλλά επένδυση, παρόλο που εύχεσαι να μην την ρευστοποιήσεις ποτέ.

Όμως, ας τα πιάσω ένα-ένα αρχίζοντας από την πιο πρόσφατη εξέλιξη στο θέμα της ασφάλισης κατοικίας, που την συνδέει με τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων). Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί και σύμφωνα με το οποίο ενεργοποιείται κλιμακωτά μια έκπτωση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που είναι ασφαλισμένη μια κατοικία απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Πιο συγκεκριμένα: η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% θα ισχύει για κατοικίες που είναι ασφαλισμένες για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ολόκληρο το προηγούμενο έτος. Αμέσως-αμέσως, η «επένδυση» θα αρχίσει να αποδίδει μέσω της μείωσης του ΕΝΦΙΑ απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και το όφελος της ασφάλισης, που είναι μια προστατευμένη κατοικία σε περίπτωση απρόοπτου περιστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γνωρίσω πιο αναλυτικά τα προγράμματα ασφάλισης της Eurolife FFH, συμπλήρωσα την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα Eurolife.gr. Στη συνέχεια, μέσα από την επικοινωνία, που είχα με τον σύμβουλο, έμαθα και κατάλαβα έννοιες όπως ασφαλιζόμενη αξία, όριο ευθύνης, απαλλαγή, αποζημίωση, πρόσθετες καλύψεις και  υπηρεσία άμεσης επέμβασης. Μιλήσαμε για προγράμματα, όπως το Multihome Ευέλικτο ή το Multihome Ολοκληρωμένο, και καταλήξαμε  σε ένα ασφάλιστρο που περιλάμβανε πολλές παροχές, αλλά κυρίως που μπορούσε να υποστηριχτεί από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τελικά είναι μύθος ότι τα ασφάλιστρα είναι απρόσιτα. 

Νιώθοντας ότι το σπίτι μου είναι μοναδικό, εκτίμησα ιδιαίτερα ότι έτσι το αντιμετώπισε και η Eurolife FFH. Αυτό φαίνεται και σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, που διαβάζω ότι η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων από το κράτος είναι μια περίπλοκη και μακροχρόνια διαδικασία και αφορά χρηματικά ποσά, που συνήθως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ζημιές. Αντίθετα, η Eurolife FFH προσφέρει αμεσότητα και ευελιξία, στοιχεία σημαντικά σε μια κρίσιμη στιγμή, οπότε και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψω όλες μου τις οικονομίες για επείγουσες ανάγκες.

Επόμενο βήμα ήταν το σπίτι της κόρης μου, που θα νοικιάσει ως φοιτήτρια. Ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά της… το laptop, κάτι ρούχα μοναδικά και αγαπημένα, ακόμη και μια κουζίνα με 16 λειτουργίες, που έχει προπαραγγείλει για το χόμπυ της, την μαγειρική. Όμως, παρόλο που το σπίτι δεν είναι δικό μας, εξακολουθούσα ν’ ανησυχώ για το περιεχόμενό του. Για ακόμη μια φορά η Eurolife FFH μου έδωσε τη λύση με το πρόγραμμα Sweet Home Content,και θα ξεκινήσω με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 15.000€, ενώ αν αγοράσει ειδικό εξοπλισμό για τις σπουδές της, μπορώ να το αυξήσω μιας και έχω τη δυνατότητα να επιλέξω μεταξύ τριών ποσών-15.000€, 30.000€ και 50.000€. Οπότε, τουλάχιστον, να έχω ήσυχο το κεφάλι μου σε αυτό το κομμάτι, και -μάλιστα- θα προσθέσω και την υπηρεσία άμεσης επέμβασης για έκτακτες βλάβες και επείγουσα φύλαξη, ώστε να  πηγαίνουμε στην κόρη μου μόνο επίσκεψη για καφέ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης