Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα θέρμανσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 08:24
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα θέρμανσης
Περίπου μία εβδομάδα διορία έχουν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την πρώτη πληρωμή που θα γίνει έως τα μέσα Φεβρουαρίου, θα πρέπει να το πράξουν μετά τις 16 του μηνός, έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματα έως το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις,  εφέτος, συγκριτικά με πέρυσι, το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο και οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «ορεινοί δήμοι» είναι περισσότερες.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών μπαίνουν στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Το εφετινό επίδομα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Ως προς τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους, αυτά αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των αιτήσεων καταβολής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 είναι ήδη ανοικτή.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, εφόσον συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 09:21