Σε πραγματικά ελεύθερη πτώση βρέθηκαν τα κέρδη του κορυφαίου ελβετικού τραπεζικού ομίλου Credit Suisse, καθώς υποχώρησαν κατά 96% στο α’ τρίμηνο του 2012. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 44 εκατ. ελβετικά φράγκα, από 1,14 δισ. φράγκα στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την υποχώρηση να αποδίδεται στις λογιστικές ζημίες, ύψους 1,55 δισ. φράγκων. Τα έσοδα υποχώρησαν 25%, στα 5,88 δισ. φράγκα στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι των 7,81 δισ. φράγκων πέρυσι.

Η επενδυτική τράπεζα του ομίλου ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 993 εκατ. φράγκων από 1,48 δισ. φράγκα πριν από έναν χρόνο, καθώς τα έσοδα υποχώρησαν εξαιτίας της πτώσης του εταιρικού δανεισμού και της πώλησης των δομημένων προϊόντων. Τα έσοδα από τη συμμετοχή σε πώληση ομολόγων και μετοχών ήταν επίσης χαμηλότερα. Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο τα έσοδα βελτιώθηκαν, ιδιαίτερα στη μονάδα σταθερού εισοδήματος, καθώς οι πελάτες επέστρεψαν και οι συνθήκες διαπραγμάτευσης βελτιώθηκαν, ανακοίνωσε η Credit Suisse.

Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη στο private banking υποχώρησαν στα 625 εκατ. φράγκα, από τα 856 εκατ. φράγκα πριν από έναν χρόνο.