Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την ανησυχία τους για το χρόνο αύξησης του βασικού επιτοκίου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) μετά και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,95% στις 17.737,37 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,68% στις 4.704,07 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,84% στις 2.044,81 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones και ο Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,5% και ο S&P 500 κατά 0,6%.

Στο ταμπλό, η Bed Bath & Beyond σημείωσε απώλειες 7%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 1,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 2,8%.

Επίσης, η Starbucks υποχώρησε κατά 3,3%, μετά την ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής διευθυντής της εταιρείας Τρόι Αλστεντ θα αποχωρήσει τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Macy’s έχασε 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει προβλέψεις ύψους 110 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, ως κόστος για το εφαρμοζόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 5,6% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας ενισχύοντας περαιτέρω τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης