Μικρές απώλειες σημείωσε η τιμή του αργού την Τρίτη καθώς τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και η άνοδος του δολαρίου άσκησαν πιέσεις στην αγορά.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν και τα επιχειρηματικά αποθέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,4% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν κατά 5,8% αυξημένες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires εκαναν λόγο για μηνιαία αύξηση κατά 0,9%.

Την ίδια στιγμή τα επιχειρηματικά αποθέματα αυξήθηκαν 0,4% το Δεκέμβριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,556 τρισ. δολ. χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,5%.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 17 cents ή 0,2% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 100,74 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο είχε τερματίσει τις συναλλαγές της Δευτέρας σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης