Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων συνολικού ύψους 14 δις. δολ. κατά μήκος της αφρικανικής ηπείρου, κατά την ομιλία του στο πρώτο Αμερικανο-αφρικανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, σήμερα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τα νέα έργα «θα εμβαθύνουν τους αμερικανικούς οικονομικούς δεσμούς στην Αφρική, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη η οποία θα υποστηρίξει την ευρύτερη αφρικανική ευημερία και τις αναδυόμενες αγορές για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του Obama, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, έχει προσκαλέσει ηγέτες από σχεδόν 50 αφρικανικά κράτη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς με μια ήπειρο που πλέον συναλλάσσεται εμπορικά περισσότερο με την Κίνα παρά τις ΗΠΑ.

Και καθώς πολλές αφρικανικές οικονομίες επεκτείνονται ραγδαία, μια θανατηφόρα επιδημία του ιού Έμπολα και μια σειρά από ένοπλες διαμάχες και τρομοκρατικές επιθέσεις, επισημαίνουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην προώθηση μιας μεγαλύτερης σταθερότητας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης