Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, μέλος του ομίλου της Λαϊκής Τράπεζας, κατέλαβε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στις πωλήσεις ελληνικών μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές, στην ετήσια έρευνα Extel της Τhomson Reuters. Η έρευνα αυτή, συγκεντρώνει τις απόψεις των σημαντικότερων θεσμικών επενδυτών και βαθμολογεί τις χρηματιστηριακές εταιρείες, ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Είναι, επίσης, παγκόσμια και πραγματοποιείται μεταξύ Μαρτίου- Μαΐου κάθε χρόνο. Συμμετέχουν διαχειριστές θεσμικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ψηφίζουν σε αναλογία με το μέγεθος των προμηθειών που παράγουν. Η συγκεκριμένη έρευνα της Τhomson Reuters θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός στο χρηματοοικονομικά χώρο, καθώς είναι από τις πλέον αξιόπιστες, ενώ τα αποτελέσματά της τυγχάνουν ευρείας δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος είναι μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος με έδρα την Κύπρο και ιστορία πέραν των 110 χρόνων, έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό χρηματοοικονομικό οργανισμό με παρουσία σε δέκα χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Μάλτα, Guernsey και Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Κίνα. Διατηρεί 439 καταστήματα και 8,464 προσωπικό (στοιχεία: 1/1/2012).

Η Τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, υπηρεσίες διεθνούς τραπεζικής, υπηρεσίες συναλλάγματος και διαχείρισης διαθεσίμων, ηλεκτρονικής τραπεζικής, factoring, χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων, ασφαλιστικές υπηρεσίες, χρηματοεπενδυτικές και διαχείρισης κεφαλαίων.