Βουτιά 1,9% σημείωσε το αργό την Τρίτη καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης στην παγκόσμια ζήτηση λόγω της υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 2,02 δολ. για να τερματίσει στα 104,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη της ανακοίνωσης από την κινεζική κυβέρνηση του χαμηλότερου στόχο για την ανάπτυξη της οικονομίας στο 7,5% αυτό το έτος από 8% τα τελευταία επτά χρόνια τα σημερινά στοιχεία από την Ευρωζώνη απογοήτευσαν τις αγορές με την Eurostat να ανακοινώνει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ στο μηνιαίο δελτίο για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ζήτησης το 2012 και το 2013. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η ζήτηση αναμένεται να διολισθήσει σε χαμηλό 15 ετών στα 18,77 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τις τελευταία εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης