Άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα κατέγραψε ο χρυσός στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης καθώς η δέσμευση των Merkel – Hollande για την προστασία του ευρώ ενίσχυσαν το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στην ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου συνέβαλε και το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi θα έχει συζητήσεις με τον διοικητή της Bundesbank, J. Weidmann. Στη συνάντηση ο Draghi αναμένεται να προτείνει την αγορά κρατικών ομολόγων από τα ταμεία στήριξης της Ευρωζώνης αλλά και από την ΕΚΤ, καθώς επίσης την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου και τη διενέργεια ενός νέου, τρίτου γύρου, χορήγησης χαμηλότοκων τριετών δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες (LTRO).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,2%, ή 2,9 δολ., στα 1.618 δολ. η ουγγιά κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουλίου. Σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός ενισχύθηκε 2,2%.

Κέρδη κατέγραψαν και τα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι Σεπτεμβρίου να κλείνει στα 27,5 δολ. με άνοδο 0,2% και το χαλκό στα 3,426 δολ. η λίβρα με κέρδη 1%. Σε εβδομαδιαία βάση το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% ενώ ο χαλκός υποχώρησε 0,6%.

Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 571,85 δολ. ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου κατέγραψε κέρδη 0,2% κλείνοντας στα 1.408,2 δολ. Σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής η πλατίνα έχασε 0,4% ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,7%,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης