Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 11:17
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τη βουτιά κατά 3% της Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά ομολόγων εκπέμπει ανησυχητικά σήματα για την οικονομική ανάπτυξη και οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου, με τον γερμανικό DAX, τον γαλλικό CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρούν κατά 1,3%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης κατέγραψε νωρίτερα πτώση 1,7%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Volkswagen και BMW σημείωσαν πτώση 0,5% έως 0,8%, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το σχετικά θετικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, από τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, κάτι που τα στελέχη δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν αλλά δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν εάν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της για επιβολή δασμών. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, ο οποίος ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι επίκεινται άμεσα οι δασμοί στα αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 11:17