Σε ανοδικό έδαφος ξεκινούν τον μήνα και το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο θετικό κλίμα που διαμορφώνει η συμφωνία ΗΠΑ – Καναδά για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA).

Οι δύο πλευρές κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία παρά τις συχνά εμπρηστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για τις προοπτικές των συνομιλιών με Κίνα και Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη οδηγούν τους δείκτες κοντά στα πρόσφατα ιστορικά τους υψηλά μετά τα ισχυρά κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο. Ο S&P 500 κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο από τα τέλη του 2013, σκαρφαλώνοντας πάνω από 7% το γ΄ τρίμηνο. Ο Dow κέρδισε 9%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε πάνω από 7% συμπληρώνοντας εννέα συνεχή ανοδικά τρίμηνο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 213,27 μονάδες (0,81%) στις 26.672,32 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 60,53 μονάδων (0,74%) στις 8.105,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 19,31 μονάδες (0,66%) στις 2.933,21 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η DowDuPont στα 65,70 δολ. με άνοδο 1,40 δολ. ή σε ποσοστό 2,12%.

Ακολούθησαν η Amarican Express με κέρδη 2,10% στα 108,74 δολ. και η Apple στα 229,11 δολ. με άνοδο 1,50%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Intel (-0,69%), η Walgreens Boots Alliance (-0,27%) και η Coca-Cola (-0,21%).

O τίτλος της Tesla Inc. σημειώνει άλμα 17% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Elon Musk κατέληξε σε διακανονισμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στο πλαίσιο της οποίου θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και θα καταβάλει πρόστιμα 20 εκατ. δολ.

Οι μετοχές είχαν σημειώσει βουτιά 14% την Παρασκευή μετά την είδηση ότι η SEC έχει προχωρήσει σε μήνυση υποστηρίζοντας ότι ο Musk παραπλάνησε τους επενδυτές για το ενδεχόμενο να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Ράλι 12% σημειώνουν και οι μετοχές της General Electric μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο διευθύνων σύμβουλος John Flannery θα αντικατασταθεί μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Θα αντικατασταθεί από τον H. Lawrence Culp Jr. ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναλάβει ζημιές απομείωσης για υπεραξία ύψους περίπου 23 δισ. δολ.

Από την πλευρά της η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ian Read σχεδιάζει να αποχωρήσει στο τέλος του έτους, παραδίδοντας τα ηνία στον αναπληρωτή Albert Bourla.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης