Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, καθώς εξασθένισε η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, για τις οποίες έγιναν γνωστές λίγες μόνες λεπτομέρειες, ενώ μια σειρά από αδύναμες εταιρικές ανακοινώσεις επηρέασε αρνητικά τις εταιρείες λιανικής και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις που αφορούν στο εμπόριο, σημείωσε πτώση 0,8%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,5%. Οι απώλειες ανέκοψαν το διήμερο ράλι στην Ευρώπη, που είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές να ανέλθουν σε υψηλό τριών εβδομάδων.
Η γερμανική εταιρεία φωτισμού Osram κατέγραψε «βουτιά» 7,2%, αφού ο διευθύνων σύμβουλός της προειδοποίησε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2018 ήταν ασθενέστερο του αναμενόμενου, καθώς επιβραδύνθηκε σημαντικά η ζήτηση για αυτοκίνητα.

Η τελευταία ένδειξη για αδυναμία στον κλάδο αυτοκινήτων έπληξε τις εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων για οχήματα Faurecia και Valeo, που κατέγραψαν απώλειες 4,7% και 3,4% αντίστοιχα, με την εταιρεία ελαστικών Continental να υποχωρεί κατά 2,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης