Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη σε κλίμα επιφυλακτικότητας καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ την απόφαση του για το αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν από την συμφωνία των παγκόσμιων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές του αργού ενισχύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 εν μέσω εικασιών ότι η απόσυρση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα οδηγήσει σε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Οι αναλυτές εκτιμούν παράλληλα ότι η απόσυρση των ΗΠΑ και η επαναφορά των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης θα μπορούσαν να απειλήσουν την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ένταση με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αλλά και με αντιπάλους όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 55,02 μονάδες (-0,22%) στις 24.303,54 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq χάνει 18,67 μονάδες (-0,26%) στις 7.246,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 6,37 μονάδες (-0,24%) στις 2.666,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η General Electric στα 14,22 δολ. με άνοδο 0,14 δολ. ή σε ποσοστό 1,03%.

Ακολουθούν η Goldman Sachs στα 239,15 δολ. με άνοδο 0,82% και η JP Morgan Chase με κέρδη 0,52% στα 109,90 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Verizon Communications (-1,09%), η Exxon Mobil (-0,86%) και η UnitedHealth Group (-0,84%).

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας 21st Century Fox Inc. σημειώνει άλμα 2% μετά από δημοσιεύματα ότι η Comcast Corp. ετοιμάζει πρόταση με μετρητά για να ξεπεράσει την προσφορά της Walt Disney στα 52,4 δισ. δολ. για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Fox.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της National Federation of Independent Businesses σκαρφάλωσε στις 104,8 μονάδες τον Απρίλιο από 104,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 104,9 μονάδες.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Hertz Global Holdings Inc. ανακοίνωσε ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η AMC Entertainment Holding και η Dean Foods Co. κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Richmond Fed, Thomas Barkin, ο οποίος στην πρώτη δημόσια ομιλία του δήλωσε ότι δεν βλέπει κινδύνους από τα υψηλότερα επιτόκια.

Ο Barkin, ο οποίος βρίσκεται από τον Ιανουάριο στην Richmond Fed, δήλωσε ότι το επίπεδο των επιτοκίων συνεχίζει να ενισχύει την αμερικανική οικονομία ή «να πατά το γκάζι», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

«Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση της πολιτικής με ισχυρή ανάπτυξη, χαμηλή ανεργία και σταθερό πληθωρισμό κοντά στο στόχο του 2%», σημείωσε ο Barkin σε ομιλία του στο George Mason University.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης