Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να αντισταθμίζουν τις απώλειες.
Στις 10.26 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,5%. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ ο βρετανικός FTSE κατά 0,6%.
Πτωτικά κινούνταν οι μετοχές των εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων και υγειονομικής περίθαλψης, με τις British American Tobacco, Nestle και Novartis να υποχωρούν κατά 0,6% με 3,7%.
Οι απώλειές τους αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τα κέρδη των τραπεζών, που τείνουν να ευνοούνται από την αύξηση των επιτοκίων και των αποδόσεων των ομολόγων. Οι γερμανικές τράπεζες Commerzbank και Deutsche Bank σημείωσαν άνοδο κατά 1,9% και 1,5% αντίστοιχα, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ανήλθαν σε υψηλό 4,5 μηνών.
Κάποιες ιταλικές τράπεζες, ωστόσο, συνέχισαν να δέχονται πιέσει, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Ρώμη, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού, αφού συγκρούστηκε με την Ε.Ε. αναφορικά με τους στόχους για το έλλειμμα.

Η μετοχή της Danske Bank υποχώρησε κατά 2,3%, αφού διέκοψε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και ανακοίνωσε ότι είναι σε συνομιλίες με τις αμερικανικές αρχές για τους λογαριασμούς μη κατοίκων στην εσθονική της θυγατρική, που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης