Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου από την Ισπανία προκάλεσε φρενίτιδα πανηγυρισμών μεταξύ των οπαδών της σε ολόκληρη την Ιβηρική χερσόνησο.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός, όμως, συνοδεύτηκαν από τη θλίψη και το πένθος, όταν έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε διάφορα περιστατικά σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, στην πόλη Αλγεθίρας της Ανδαλουσίας, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από μπαλκόνι, ενώ πανηγύριζε το γκολ του Αντρές Ινιέστα. Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στην πόλη Εργκιχουέλα της Εξτρεμαδούρα, όπου μια ομάδα ατόμων πανηγύριζε τη νίκη της Ισπανίας στη δημόσια πισίνα και ένας εξ αυτών πνίγηκε.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 74 στη Βαρκελώνη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια κοντά σε μια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, προκειμένου ο κόσμος να παρακολουθήσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη 21 ατόμων.

Επίσης, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα των Βάσκων, όταν δεκάδες άνθρωποι που γιόρταζαν τη νίκη της Ισπανίας δέχθηκαν επίθεση από Βάσκους αυτονομιστές, ενώ περίπου 50 άτομα διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία της Βαλένθια, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης