Μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία. Η «σελεσάο» επικράτησε 3-2 με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο και τον Χάρα να αστοχεί για τη Χιλή. Συνολικά οι δύο ομάδες αστόχησαν σε πέντε πέναλτι από τα δέκα που εκτέλεσαν. Η κανονική διάρκεια, αλλά και η παράταση ολοκληρώθηκε 1-1. Το σκορ άνοιξε για τους Βραζιλιάνους στο 18’ ο Νταβίντ Λουίζ, ενώ για τη Χιλή ισοφάρισε στο 32’ ο Σάντσες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό… ξύλο εντός του αγωνιστικού χώρου, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν ότι το παιχνίδι θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός λάτιν ντέρμπι. Ο Νεϊμάρ από την αρχή του αγώνα έφαγε αρκετές κλωτσιές, γεγονός που εκνεύρισε τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Το 1-0 για τη «σελεσάο», όμως δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 18’ ο Νταβίντ Λουίζ έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με προβολή, μετά από ασίστ του Τιάγκο Σίλβα, όμως ο σκόρερ θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο Χάρα, ο οποίος μάλλον έβαλε… αυτογκόλ!

Από το γκολ και μετά η Χιλή άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ενώ η Βραζιλία απειλούσε στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Νεϊμάρ. Η Χιλή στο 32’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Βάργκας πήρε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ και ισοφάρισε για την ομάδα του.

Η Βραζιλία για ακόμα ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε μονοδιάστατη στο παιχνίδι της και δεν πήρε βοήθειες από τον Φρεντ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο στο 64’. Μπορεί νωρίτερα ο φορ της «σελεσάο» να σκόραρε, ωστόσο το γκολ ορθά ακυρώθηκε, αφού για να κοντρολάρει τη μπάλα χρησιμοποίησε το χέρι του.

Για την Χιλή σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας Μπράβο, ο οποίος δικαιολόγησε απόλυτα τον λόγο για τον οποίο τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες μετά τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου και εκεί το σκορ δεν άλλαξε. Οι Βραζιλιάνοι πίεσαν για να πετύχουν το νικητήριο γκολ, όμως ο Μπράβο τους σταμάτησε, ενώ στο 120’ ο Πινίγια με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Στα πέναλτι οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πάρα πολύ νευρικές και με λιγοστές δυνάμεις. Μετά το γκολ του Νταβίντ Λουίζ, ακολούθησαν τα άστοχα χτυπήματα των Πινίγια (Χιλή), Ουίλιαν (Βραζιλία) και Σάντσες (Χιλή). Το 2-0 σημείωσε ο Μαρσέλο και για τη Χιλή μείωσε ο Αρανγκίς. Ακολούθησε το άστοχο χτύπημα του Χουλκ και έτσι ο Ντίας πέτυχε το 2-2. Στο πέμπτο πέναλτι των δύο ομάδων ο Νεϊμάρ ευστόχησε, ενώ ο Χάρα δεν τα κατάφερε και έτσι η Βραζιλία προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 η Βραζιλία. Ευστόχησε ο Νταβίντ Λουίζ για τη Βραζιλία
1-0 η Βραζιλία. Αστόχησε ο Πινίγια για τη Χιλή
1-0 η Βραζιλία. Αστόχησε ο Ουίλιαν για τη Βραζιλία
1-0 η Βραζιλία. Αστόχησε ο Σάντσες για τη Χιλή
2-0 η Βραζιλία. Ευστόχησε ο Μαρσέλο για τη Βραζιλία
2-1 η Βραζιλία. Ευστόχησε ο Αρανγκίς για τη Χιλή
2-1 η Βραζιλία. Αστόχησε ο Χουλκ για τη Βραζιλία
2-2 ισοφάρισε η Χιλή. Ευστόχησε ο Ντίας
3-2 η Βραζιλία. Ευστόχησε ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία
3-2 η Βραζιλία. Αστόχησε ο Χάρα για τη Χιλή

Βραζιλία – Χιλή 1-1 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 18′ Νταβίντ Λουίζ – 32′ Σάντσες

1-0 18′ Νταβίντ Λουίζ

1-1 32′ Σάντσες

Κίτρινες κάρτες: Λουίς Γκουστάβο, Χουλκ – Μένα, Σίλβα, Πινίγια

Κόκκινες κάρτες:

Βραζιλία:
Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φερναντίνιο (72′ Ραμίρες), Μαρσέλο, Χουλκ, Φρεντ (64′ Ζο), Νεϊμάρ, Όσκαρ (106′ Ουίλιαν), Λουίς Γκουστάβο.

Χιλή: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα, Σάντσες, Βιδάλ (87′ Πινίγια), Βάργκας (57′ Γκουτιέρεζ), Μεδέλ (108′ Ρόχας), Χάρα, Αρανγκίς, Ντίας.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης