Θερμοπύλες. Καλό και χρήσιμο να βλέπουμε τι τρέχει στην καθημερινότητα, αλλά να μη ξεχνάμε και τα αιώνια. Τα αθάνατα. Ένα απ’ αυτά, που παραμένει και θα κυριαρχεί στην παγκόσμια σκέψη, και θα υμνείται μέχρι το τέλος της ανθρωπότητας, είναι οι Θερμοπύλες. Η επική προσπάθεια άμυνας να κρατηθεί ο Πέρσης, ο λεγόμενος μέγας βασιλεύς, η πλανηταρχία της εποχής της, μακριά από τα κρίσιμα εδάφη της Ελλάδος.
  
Ελλάδα; Τι είναι αυτό; Αθήνα ναι, Σπάρτη, Άργος, Κόρινθος και σία ναι, υπήρχαν. Ελλάδα δεν υπήρχε. Μην τα μπερδεύουμε. Ελληνικές πόλεις ήταν αυτές, καπιταλιστικές και αποικιοκρατικές, ιμπεριαλιστικές του κερατά, στο βαθμό που τους επέτρεπε ο στρατός τους. Ελληνικό πολιτισμό είχαν, ελληνικά μιλούσαν, την ίδια θρησκεία είχαν, στους ίδιους θεούς θυσίαζαν. Άλλο αυτό, άλλο ότι υπήρχε, που δεν υπήρχε, Ελλάδα.

Ο Σπαρτιάτης Λεωνίδας με τους 300 έδωσε τη μάχη στα Στενά των Θερμοπυλών το 480 πριν τον Χριστό, σα σήμερα 20 Αυγούστου. Τελικά, πέρασαν οι Πέρσες, αλλά η Ιστορία στο βάθρο του νικητή τιμάει τον ”ηττημένο” βασιλέα της Σπάρτη. Και αργότερα, το ίδιο έτος, στις 22 Σεπτεμβρίου, οι Πέρσες έπαθαν την πανωλεθρία τους, στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Δέκα χρόνια μετά το στραπάτσο τους στον Μαραθώνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λέμε όλα; Τα λέμε. Αυτοκρατορία η Περσία, αλλά στην Ανατολή. Στη Δύση το λόγο είχαν οι Έλληνες- όχι η Ελλάδα, μην τα μπερδεύουμε. Με πρώτη την Αθήνα και δεύτερη την Σπάρτη, οι Έλληνες ήταν τα αφεντικά του τότε γνωστού κόσμου. Οικονομική και στρατιωτική υπεροχή. Και πνευματική, βέβαια, οι κουφάλες οι Έλληνες. Που ήταν πάντα σε ανοικτά και βρώμικα νταραβέρια με τους Πέρσες. Είπαμε. Τα λέμε όλα. Η CIA και η KGB και η Μοσάντ του μεγάλου βασιλέα της Περσίας μεσολαβούσαν για να δωροδοκείται μια ελληνική πόλη και ρουφιάνευαν ώστε μια πόλη να στέφεται εναντίον άλλης.
 
Τα περισσότερα περσικά φράγκα τα τσέπωσαν Σπαρτιάτες για να πολεμήσουν την πουτάνα Αθήνα. 

……………………………………………………….

Ο Τσιτσιπάς, το εμβόλιο και οι… Τιποτάδες, διάβασε apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης