Έγκυρο, πράκτορες ξένοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 09:13
Έγκυρο, πράκτορες ξένοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια!

Δεν το συζητάμε, πλέον. Βρομοδουλειά των Άγγλων και των Γάλλων, που είχαν πρεσβείες στο Ναύπλιο, την «πρωτεύουσα» του φρέσκου ελληνικού κράτους, είναι η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου σαν σήμερα, το 1831. Σύμφωνοι, υπουργός Εξωτερικών του τσάρου, παιδί εξουσίας αυτοκρατορικής αυλής ο Κερκυραίος, με τα σημερινά δεδομένα ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός, αντιλαϊκός, που αντιμετώπισε με σκληρότητα τους αγωνιστές του 1821, αλλά και τα κοτζαμπάσικα τζάκια που τον αντιπολιτεύονταν.

Μια στιγμή. Ένα χάος παρέλαβε ο Καποδίστριας. Δεν υπήρχε τίποτα όρθιο, καμιά οργάνωση κοινωνίας. Δεν λες ότι υπήρξε διάλυση, διότι δεν είχε αρχίσει καν να δομείται κράτος. Κι ένας Καποδίστριας που φως φανάρι ήταν εμπόδιο τόσο στους Άγγλους και τους Γάλλους που φοβόντουσαν τη ρωσική επιρροή στην Ελλάδα λόγω Καποδίστρια όσο και στους τοπικούς άρχοντες, που μια ζωή ήταν στην πραγματικότητα τουρκολάτρες, προσκυνητές των κατακτητών.

Ναι, φυλάκισε αντιπολιτευόμενους ο Καποδίστριας. Ακόμα και κοτζάμ Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχωσε στο Μπούρτζι του Ναυπλίου. Άλλο που δεν ήθελαν οι Αγγλογάλλοι, να κλιμακώσουν παρασκηνιακά την αντιπαλότητα στον Καποδίστρια. Είναι έγκυρο, ότι ξένοι πράκτορες χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα ως όργανά τους τον αδελφό του μπέη της Μάνης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, τον Κωνσταντίνο και τον γιο του Γιώργη.

«Μίλησε» η μανιάτικη βεντέτα. Μία σου και μία μας.

Τη δολοφονία ακολούθησε χειρότερο χάος απ' αυτό που συνάντησε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος όταν πρωτοήρθε στην πατρίδα. Ανέλαβε μια προσωρινή κυβερνητική επιτροπή με πρόεδρο έναν τίποτα, έναν χάλια, τον Αύγουστο Καποδίστρια, αδελφό του δολοφονημένου.

Ο Άγγλος πρέσβης ζήτησε να ληφθούν μέτρα πάταξης του λαού που είχε ξεσηκωθεί, ακόμα και με τη χρήση όπλων. Η Γαλλία απειλούσε μη γίνει καμία μαλακία και καταδικαστεί ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης, ο ένας από τους δύο φονιάδες του κυβερνήτη. Φοβερά πράγματα. Για τέτοιες παρεμβάσεις των ξένων μιλάμε. Ο Ρώσος πρέσβης ήταν κατηγορηματικός: «Η Αγγλία εξόπλισε τη χείρα των δολοφόνων του Καποδίστρια».

Η κουβέντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, λίγο πριν πεθάνει: «Ανάθεμα! Ανάθεμα τους Αγγλογάλλους, αυτοί ήταν η αιτία κι εγώ να χάσω τους δικούς μου ανθρώπους και το έθνος να χάσει έναν κυβερνήτη που δεν θα ματαβρεί. Το αίμα του με παιδεύει έως σήμερα».

.....................

Σήμερα στην Ελλάδα ορκίζονται υπουργοί που χρωστάνε στο Δημόσιο, διάβασε ονόματα στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 11:20