Για τη σεξουαλική ανωμαλία, γενικώς και ειδικώς, απέφυγαν να γράψουν κάποιοι τεράστιοι και παγκόσμιοι συγγραφείς… Γιατί; Φοβήθηκαν μήπως χάσουν την υπόληψή τους. Μην τους χαρακτηρίσουν πορνογράφους.

Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ, αριστοκράτης και, κόντρα στην καταγωγή του, οπαδός της Γαλλικής Επανάστασης,  είναι τεράστιος συγγραφέας. Καταραμένος διότι και σαν άνθρωπος στην πράξη και σαν λογοτέχνης ύμνησε το σεξ άνευ ορίων καταργώντας κάθε έννοια ηθικής. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, τα κάνουμε όλα, με την αδελφή μας, με τον αδελφό μας, με τους γονείς, με τα παιδιά μας. Και στη συνουσία προκαλούμε πόνο στο όνομα της αναζήτησης της ηδονής της σάρκας και του πνεύματος. Απ’ αυτόν τον αλλόκοτο τύπο, τον Ντε Σαντ, κάποτε απαγορευμένο για δεκαετίες και πλέον αναγνωρισμένης κορυφαίας αξίας λογοτέχνη, προέρχεται ο όρος «σαδισμός». Σεξουαλική απόλαυση με βία στον άλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη κατάσταση με τον Σαντ, ο επίσης τρυφερός και ρομαντικός τόσο ως άνθρωπος όσο και ως συγγραφέας, ο Γερμανοτσεχοουκρανός μπέρδεμα Λεοπόλδος Μαζόχ, χάρισε στην επιστήμη τον όρο «μαζοχισμός». Γι΄ αυτόν που ευχαριστιέται το σεξ όταν ο ίδιος αισθάνεται πόνο, ταπείνωση, ισοπέδωση.  

Σοβαρός, συνεσταλμένος άνθρωπος ο Μαζόχ, ο «πατέρας του μαζοχισμού». Ξεκίνησε συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, αλλά στην πορεία «χαλάλησε» το, όπως συμφωνούν επιφανείς ομότεχνοί του, σπουδαίο ταλέντο του σε ερωτικές ιστορίες. Τι είδους ιστορίες; Οι ερωτευμένοι ήρωες στις νουβέλες του Μαζόχ θέλουν να υποφέρουν στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Να βασανίζονται από τον ερωτικό σύντροφο.

Σεξουαλική διαστροφή ο σαδισμός, σεξουαλική διαστροφή και ο μαζοχισμός, να γουστάρει κάποιος, κάποια να τον τσαλαπατάει σωματικά και ψυχικά ο άλλος, η άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεοπόλδος Ρίτερ Φον Ζάχερ-Μαζόχ γεννήθηκε Ιανουάριο του 1836 κάπου στην Ουκρανία και πήγε σχολείο, γυμνάσιο και πανεπιστήμιο στην Πράγα. Επέστρεψε στην πατρίδα του κι έγινε καθηγητής της Ιστορίας. Οι μελετητές της προσωπικότητάς του υποστηρίζουν ότι ήταν κρυφός ομοφυλόφιλος, ίσως ένας μη συνειδητοποιημένος gay.

Φοβερά πράγματα. Παντρεύτηκε γυναίκα, από έρωτα βέβαια, ο Μαζόχ, αλλά τη χώρισε διότι η κυρία αρνούνταν να το παίξει αφέντης του! Ο Μαζόχ, μια πράγματι ευαίσθητη ψυχή, ήθελε να είναι ο σκλάβος στη σχέση τους, όμως η σύζυγος δεν συμφωνούσε. Παντρεύτηκε δεύτερη φορά, τη γραμματέα του, με την οποία έκανε δύο παιδιά και μ’ αυτή βρέθηκε στον παράδεισό του.

Λίγο πριν πεθάνει, σαν σήμερα 9 Μαρτίου, το 1895, η τελευταία κουβέντα του Μαζόχ ήταν «Αγαπάτε με…».

ΔΙΝΩ ένα απόσπασμα από ιστορία που έγραψε ο Λεοπόλδος Μαζόχ:

Η κοπέλα έπεσε επάνω στο ντιβάνι που ήταν πλάι στον τοίχο. Ο άντρας στεκόταν μπρος της με όλα του τα μέλη να τρέμουν και μ΄ ένα ανέκφραστο μαρτύριο να τον συνταράζει. «Γυναίκα…» φώναξε ξαφνικά «… είσαι απάνω στο κεφάλι μου σα μια φονική μάστιγα».

– Είναι το θέλημα του Θεού, γύμνωσε τους ώμους σου και γονάτισε μπρος μου, γιατί αυτό είναι το θέλημα του Κυρίου. 

Ο νέος υπάκουσε.

– Θα εξομολογηθείς τις αμαρτίες σου και θα υποφέρεις τις ποινές, έτσι προστάζει ο Κύριος με το στόμα της δούλης του.

Ο άντρας άρχισε να προσεύχεται. Κι αυτή πήρε ένα κλάδο δένδρου γεμάτo αγκάθια που βρισκόταν κοντά στο ντιβάνι κι έφτιαξε ένα στεφάνι και μια βέργα. Έχωσε το στεφάνι στο κεφάλι του τόσο δυνατά, ώστε το αίμα έτρεχε από το μέτωπό του, ύστερα τον χτύπησε με τη βέργα και το άλικο αίμα έτρεξε από τους ώμους του.

Μα, το παλικάρι δεν αισθανόταν καθόλου τον πόνο. Δεν έβλεπε παρά τη γυναίκα που στεκόταν μπρος του σκέτη αναδυόμενη Αφροδίτη, που το κορμί της λαμποκοπούσε σα φως κάτω από τη σκοτεινή γούνα της και που τα λυτά της μαλλιά μοιάζανε φλόγες θεϊκές ολόγυρά της. «Είσαι η γυναίκα που η Θεά προόριζε για μένα…» έκραξε.

– Αλήθεια λες, έτσι το θέλει ο Κύριος…, και τώρα η αμοιβή σου!

Λέγοντας αυτά τα λόγια πέταξε τη ματωμένη βέργα, του έβγαλε το αγκάθινο στεφάνι και με μια παραφορά άγριας τρυφερότητας έσφιξε τον νέο μες τα λευκά της μπράτσα. «Θεέ μου, θεέ μου!…» βόγγηξε ο άνδρας.

ΑΡΚΕΤΑ, δεν συνεχίζω στο επόμενο πλάνο, όπου ο Μαζόχ θέλει τον νέο άνδρα να συνέρχεται από λιποθυμία…

……………………………………………………..

Ο θάνατος του μεγιστάνα κλήρωσε διά ελικοπτέρου, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης