Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων περίμεναν τη λύτρωση...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 12:13
Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων περίμεναν τη λύτρωση...

Δύο παιχνίδια έγιναν χθες στο ευρωπαϊκό και τα δύο είπαν τη μεγάλη αλήθεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και την είπαν στην ίδια γλώσσα. Ότι στον καιρό μας δεν υπάρχουν αυτό που λέμε μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν οι ομάδες με το βαρύ όνομα, τη φανέλα με το σήμα που προκαλεί σεβασμό, με τους παίκτες τους ακριβοπληρωμένους, αλλά...

Το 3-1 σε βάρος της η μικρή ομάδα, αυτή που δεν έχει τύχη στις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, δεν το κάνει 3-3 στη μεγάλη αντίπαλο. Είναι απίθανο αυτό, Να, όμως, που το κατάφεραν χθες η Κροατία και η Ελβετία. Και όπως είδαμε, αν τελικά προκρινόταν και η Κροατία, μόνο έκπληξη δεν θα ήταν. Τελικά, το υπέρ της μεγάλης ομάδας 3-1 το κάνει 3-3 η μικρή διότι απουσιάζουν πλέον οι αληθινά μεγάλες ομάδες.

Με 1-0 προηγήθηκαν η Κροατία της Ισπανίας και η Ελβετία της Γαλλίας, οι οποίες κατάφεραν την ανατροπή κι έφθασαν στο 3-1. Εκεί τελείωσε το έργο, συμφώνησε το σύμπαν του ποδοσφαίρου. Με τι κουράγια το αουτσάιντερ να δει στα μάτια το φαβορί; Χάθηκε η ευκαιρία, πέταξε το πουλάκι.

Το πράμα μιλάει μόνο του. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία αποκλείστηκε. Διέψευσε και τους μπουκ, που κάνουν δουλειά, δεν κολλάνε μπρίκια, και τη ζύγιζαν για το Νο 1 φαβορί, όχι απλώς χθες, αλλά να πάρει αυτή το ευρωπαϊκό. Δύο γκολ τούς έκανε παίκτης βήτα σειράς, ο Σεφέροβιτς, και τους κρέμασε στο τελευταίο πέναλτι ο πιο ακριβός ίσως της αγοράς σήμερα, ο Εμπαμπέ.

Μια εξήγηση γιατί οι εθνικές ομάδες με τους τίτλους και τη βαριά φανέλα δεν κάνουν πραγματικά τη διαφορά είναι αυτό που συνέβη σ' όλα τα ματς του ευρωπαϊκού. Οι πρώτοι των πρώτων ζητάνε να... βγουν από τον αγώνα πριν αυτός ολοκληρωθεί. Τέλος πάντων, έτσι ή αλλιώς δεν τη βγάζουν μέχρι το τέλος. Αζάρ, Ντε Μπρόυνε, Μπενζεμά, Μόντριτς, Γκριεζμάν κ.ά.

Στη φώτο ο 29χρονος Χάρις Σεφέροβις, που κι αυτός ζήτησε αλλαγή, σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων της Ελβετίας. Δίπλα του ο κάπτεν της Ελβετίας Τζάκα.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι παίκτες και των δύο ομάδων στο Ελβετία-Γαλλία ήταν για λύπηση. Λύτρωση γι΄αυτούς να σφυρίξει το κοράκι τη λήξη όσο γίνεται πρόωρα. Δεν ήταν σε θέση όχι να σπρώξουν την μπάλα, αλλά και να σταθούν όρθιοι. Δεν άντεχαν άλλο, και οι μεν και οι δε με συναδελφική κατανόηση περίμεναν χωρίς καν να διεκδικούν την μπάλα να τρέξει το... χρονόμετρο.

.......................................................

Ιταλίδα βγαλμένη από όνειρα υγρά, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 12:53