Τι... κρύβει η εντολή Τσίπρα για κάθαρση στον Κοντονή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 09:38
Τι... κρύβει η εντολή Τσίπρα για κάθαρση στον Κοντονή
Τον Απρίλιο του 2000 όπου στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί η ολοφάνερη, όχι μόνον παρασκηνιακή, δραστηριότητα της γνωστής με το όνομα Παράγκα συμμορίας, διορίζεται από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ως υφυπουργός Αθλητισμού ο από φοιτητής αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ Φλωρίδης Γιώργος. Με το καλημέρα στο υπουργείο ο, όπως ο Κοντονής Σταύρος, δικηγόρος Φλωρίδης Γιώργος έπιασε δουλειά απέναντι στα μαρκούτσια των καναλιών.

-Στόχος μου να γκρεμίσω την Παράγκα του πρωταθλήματος. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει κάθαρση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, για όσους το έχουν λησμονήσει. Τον Οκτώβριο του 1981 γίνεται κυβέρνηση για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ και στον χώρο του αθλητισμού ένα είναι το πολιτικό σύνθημα: Κάθαρση και εξυγίανση.

Πράγματι, το πλέον διεφθαρμένο κόμμα στην πολιτική ιστορία της χώρας, το ΠΑΣΟΚ, έκανε και κάθαρση και εξυγίανση και γι' αυτό όοοολοι οι υπουργοί του συμβιβάστηκαν με την κάθαρση και την εξυγίανση όπως την αντιλαμβανόταν τα επώνυμα τσαμπούκια στον χώρο. Και αφού έγινε η επιχείρηση κάθαρσης επί ΠΑΣΟΚ, οι σύντροφοι του κινήματος σκέφθηκαν να κάνουν... μια ακόμα με τον Φλωρίδη Γιώργο.

-Έχω εντολή από τον Σημίτη να διαλύσω την Παράγκα, έλεγε ο Φλωρίδης Γιώργος.

Σύμπτωση: «Έχω εντολή από τον Τσίπρα να κάνω κάθαρση...» είπε επί λέξει ο Κοντονής Σταύρος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πρόεδρος στον Ολυμπιακό και έχει πάρει το πρωτάθλημα 1997, 1998, 1999 και δεν σταματά να σηκώνει τη μία κούπα μετά την άλλη. Αποκαλύπτω ότι κάτι «χάλασε» ανάμεσα στον τότε Νο1 επιχειρηματία της χώρας, τον Κόκκαλη και τον Σημίτη, δύο άνδρες με «προσωπική σχέση» δεκαετιών. Ένα «πρόβλημα» οικονομικού χαρακτήρα, όχι ποδοσφαιρικού, «δηλητηρίασε» τη σχέση Κόκκαλη-Σημίτη, με συνέπεια να δοθεί εντολή στον Φλωρίδη Γιώργο να τσακίσει την Παράγκα. Λες και ο Κόκκαλης και ο Ολυμπιακός να είχαν κάποια σχέση με την παραποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση.

Υπ' όψιν ότι, τότε, για πρώτη φορά με εντολή Σημίτη από την ΕΥΠ έγιναν οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών του αρχηγού και του υπαρχηγού της Παράγκας. Θυμίζω την εμβληματική και... ηρωική ατάκα, που ακούστηκε από την τηλεοπτική Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

-Ο Ολυμπιακός να κερδίζει και το Αιγάλεω, κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μ@θ@νε...

Τελικά. Ακλόνητη παρέμεινε η Παράγκα μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 που αποχώρησε από υπουργός Αθλητισμού ο Φλωρίδης Γιώργος, ο οποίος πράγματι πολέμησε τις στημένες διαιτησίες με 1.356 συνεντεύξεις! Κάθε μέρα λεζάντα ο Φλωρίδης Γιώργος με πολεμικές δηλώσεις κατά της Παράγκας. Και επειδή τα... κατάφερε να κάνει κάθαρση, ο Σημίτης έκανε υφυπουργό Οικονομικών τον Φλωρίδη Γιώργο. Στο μεταξύ Κόκκαλης και Σημίτης τα… ξαναβρήκαν (φωτό το ζεύγος Σημίτη με Κόκκαλη, Βάσω Παπανδρέου και Μίκη Θεοδωράκη).

Ερώτημα πολιτικόν. Ο Κοντονής Σταύρος το ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν κάνω πίσω! Έχω εντολή από τον Τσίπρα για κάθαρση...». Τι σημαίνει αυτό; Ότι το θέμα είναι προσωπικό. Ότι η κάθαρση δεν είναι αίτημα γενικό, ούτε αφορά τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτησε προσωπικά ο Τσίπρας. Και ο υφιστάμενος του Κοντονή Σταύρος ανέλαβε την εργολαβία.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται...» λέει ο Κοντονής Σταύρος. Όφειλε να πει και το άλλο. «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζει κανέναν...».

Το ερώτημα. Ποιανού εντολή, δηλαδή για λογαριασμό ποίου ο Τσίπρας ζήτησε να κάνει... κάθαρση ο Κοντονής Σταύρος; Μήπως κι αυτήν τη φορά η κάθαρση θα πάει περίπατο. Άλλωστε, αν είχε γίνει κάθαρση, δεν θα χρειαζόταν να την... ξανακάνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την απάντηση στο ερώτημα, τι κρύβει η εντολή Τσίπρα στον Κοντονή Σταύρο για... κάθαρση, θα τη βρείτε στο apodytiriakias.gr.

Ποιος έδωσε εντολή για κάθαρση στον Τσίπρα για να την κάνει παραγγελιά στον υφυπουργό του, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 10:06