Φυσικά και δε θέλουμε να γίνουν κλέφτες οι ζαχαροπλάστες, αλλά θα
μιλήσουμε για γλυκάκια, που δεν υπάρχουν στα ζαχαροπλαστεία.
 
Γιατί, αν υπήρχαν, εγώ τουλάχιστον, ο Indiana Jones των γλυκών, που
μπορώ να φτάσω μέχρι τη Θεσσαλονίκη για ένα τρίγωνο Πανοράματος, θα τα
είχα βρει!
 
Όταν έχουμε παιδιά, πρέπει να ελέγχουμε πλήρως τη διατροφή τους, γιατί η
σωστή ανάπτυξή τους είναι το θέμα που μας αφορά.
 
Φροντίστε λοιπόν τους μικρούς σας θησαυρούς, όσο μπορείτε πιο πολύ.
 
Βέβαια, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι ακριβώς μπορεί να τρώνε, όταν
βρίσκονται εκτός σπιτιού, όμως εμείς, ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι
μας.
 
Ένα γλυκό γρήγορο, θρεπτικό και πανεύκολο είναι η πορτοκαλόπιτα.
 
Μου την είπε μια κυρία από τη Κέρκυρα, η οποία μου την έδωσε ως κέρασμα
κι εγώ το έπαιξα και δύσκολη.
 

Τα συστατικά είναι τα εξής:
 
Για τη βάση:

 
Ένα φρέσκο φύλλο κρούστας (θα το βρείτε στα ψυγεία και όχι στους
καταψύκτες των super markets)
 
1 κούπα ζάχαρη
 
4 αυγά
 
4 βανίλιες
 
1 μπέικιν πάουντερ
 
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
 
1 γιαούρτι
 
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
 
 
 
 
Για το σιρόπι:
 
Λίγο ξύσμα
 
Ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
 
3 ποτήρια νερό
 
1 κούπα ζάχαρη
 
 
 
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, όπως είναι ρολό και το ψιλοκόβουμε σαν το μαρούλι.
 
Το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά και το βάζουμε στο φούρνο για 15΄
και μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα.
 
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι 5′ πριν τελειώσει το
ψήσιμο της βάσης.
 
Αφού βγάλουμε τη βάση, το περιχύνουμε με το σιρόπι, όσο ακόμα είναι
ζεστά και τα δύο.
 
Πρώτον, θα πάθετε πλάκα και δεύτερον τα παιδιά σας θα καθαρίσουν
κυριολεκτικά το ταψί!
 
Καλή μας όρεξη, γιατί ήδη πηγαίνω για να το κάνω.
 
Λιγουρεύτηκα πάλι σε καλό μου!