Η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντική για μια μέλλουσα μαμά, διότι βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα και δίνει στο μωρό σας τα αμινοξέα που χρειάζεται.

Συγκεκριμένα, η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης συμβάλλει στη δύναμη και στην καλή υγεία της εγκύου, ενώ παράλληλα παρέχει στο έμβρυο τις κατάλληλες διατροφικές συνθήκες για να αναπτυχθεί. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να υπάρχει καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης, ειδικά όσο περνούν οι εβδομάδες κύησης. Η πρόσληψη αυτή είναι εφικτή μέσα από τροφές όπως το κρέας, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα αβγά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, οι οποίες μάλιστα είναι εύκολο να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο μενού της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή επιτρέπει στην έγκυο γυναίκα να καλύψει με φυσικό τρόπο τις ανάγκες της σε πρωτεΐνες (περίπου 60 g/ημέρα). Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως υπάρχουν δύο τύποι πρωτεϊνών: οι ζωικές πρωτεΐνες, που υπάρχουν στο κρέας, στο ψάρι, στα αβγά, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά, και οι φυτικές, που προέρχονται από τα δημητριακά (ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι) και τα όσπρια (σόγια, φακές, κουκιά, ξερά φασόλια)…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης