Όταν το μεγάλο παιδί σας ζηλεύει το μικρό...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 09:22
Όταν το μεγάλο παιδί σας ζηλεύει το μικρό...
Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, στην οικογένειά σας έχει προστεθεί νέο μέλος και τα αδέλφια προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους. Τι γίνεται όμως όταν το μεγάλο παιδί βλέπει ανταγωνιστικά το αδελφάκι του;

• Δώστε χρόνο στο μεγάλο παιδί σας να αποδεχθεί ότι με την έλευση του άλλου παιδιού σας, είναι λογικό να μην περιστρέφεται το σύμπαν πλέον γύρω του. Να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτή η αποδοχή μπορεί να γίνει μετά από χρόνια!

• Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή και να διαχειριστείτε με νηφαλιότητα διάφορα ξεσπάσματα και εκδηλώσεις ζήλιας του μέχρι να μάθει να ζει με τη νέα πραγματικότητα.

• Στο παιδί που νοιώθει παραμελημένο και ζηλεύει, προσπαθήστε να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν το αγαπάτε λιγότερο από το άλλο, απλά πρέπει να το φροντίσετε και να του παρέχετε όσα έχει ανάγκη, όπως ακριβώς κάνετε και με εκείνο.

• Αφιερώστε και στα δύο παιδιά χρόνο, δείξτε τους έμπρακτα ότι τα αγαπάτε εξίσου και σε καμία περίπτωση μη συγκρίνετε άμεσα ή έμμεσα το ένα με το άλλο.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να καταπιάνεστε με δραστηριότητες που αρέσουν στο μεγάλο παιδί όποτε είναι εφικτό ως μια ακόμα απόδειξη ότι συνεχίζετε να το αγαπάτε όπως πριν.

Τέλος, βρείτε τρόπους να εξοικειωθούν τα αδέλφια μεταξύ τους για να μην υπάρχουν φαινόμενα ανταγωνισμού. Ενθαρρύνετε, για παράδειγμα, το μεγάλο παιδί να χαϊδέψει το μωρό ή αν είναι μεγαλύτερο, να παίξουν και γενικά να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 09:22