Το γάλα ξεδιψά τα παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 15:55
Το γάλα ξεδιψά τα παιδιά
Τα διψασμένα παιδιά δεν χρειάζονται νερό ούτε αθλητικό ρόφημα μετά τη γυμναστική. Προτιμότερο είναι να πιουν ένα ποτήρι γάλα, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών τα οποία γυμνάζονταν σε έναν θερμικό θάλαμο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γάλα τα ενυδάτωνε καλύτερα απ’ ό,τι τα αθλητικά ροφήματα ή το νερό.

Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μπράιαν Τίμονς, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής «Michael G. DeGroote» του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, τόνισε πως η ενυδάτωση στη διάρκεια και μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντική.

«Διαπιστώσαμε πως το γάλα είναι καλύτερο από το νερό ή τα αθλητικά ροφήματα, επειδή αποτελεί πηγή καλής ποιότητας πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ασβεστίου και ηλεκτρολυτών» εξήγησε. «Επιπλέον, αντικαθιστά το αλάτι που χάνεται με την εφίδρωση και βοηθά τον οργανισμό να κατακρατά καλύτερα το νερό» πρόσθεσε.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη μυϊκή και την εν γένει σωματική ανάπτυξη των παιδιών -και ούτε το νερό, ούτε τα αθλητικά ροφήματα τις περιέχουν.

Ο δρ Τίμονς πρόσθεσε πως είναι καλά τεκμηριωμένο ότι μικροί και μεγάλοι συνήθως δεν ενυδατώνονται καλά όταν γυμνάζονται, με συνέπεια να έχουν ένα «μειονέκτημα ενυδάτωσης» το οποίο υπονομεύει τις επιδόσεις τους.

Στην πραγματικότητα, για κάθε 1% αφυδάτωση που έχει κάποιος, μειώνονται κατά 15% οι επιδόσεις του στη γυμναστική, ενώ ταυτοχρόνως αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και η σωματική θερμοκρασία του, και μειώνεται η αντοχή του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 15:55