Επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου είναι αδύναμο, το μωράκι σας είναι αρκετά ευάλωτο σε μικρόβια και βακτήρια. Τέτοιου είδους βλαβεροί μικροοργανισμοί αναπτύσσονται με απίστευτη ταχύτητα και ευκολία στο γάλα. Για το λόγο αυτό τα μωράκια που πίνουν γάλα με το μπιμπερό παρουσιάζουν συχνά γαστρεντερικά προβλήματα. Για να προστατεύσετε το μικρό αγγελούδι σας από μια τέτοια ταλαιπωρία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθαριότητα και να τηρείτε ανελλιπώς και επιτακτικά τους παρακάτω κανόνες υγιεινής:

• Το πιο βασικό είναι να μην αμελούμε να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και ιδιαίτερα πριν ταΐσουμε το μωράκι. Συνέχεια είμαστε εκτεθειμένοι σε διάφορα μικρόβια που πολύ πιθανό να μείνουν στο δέρμα μας και με μεγάλη ευκολία να μεταφερθούν στο γάλα του μωρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Προμηθευτείτε τα ειδικά βουρτσάκια που υπάρχουν στο εμπόριο για το πλύσιμο του μπιμπερό και των θηλών. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται σχολαστικά και προσεκτικά. Αφού τα σαπουνίσετε στη συνέχεια θα πρέπει να τα αποστειρώνετε βράζοντάς τα για 15 λεπτά ή με τις ειδικές συσκευές αποστείρωσης.

• Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα μικρόβια δυσκολεύονται να…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης