Άλλη μία υπόθεση δολοφονίας στο σκονισμένο αρχείο;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 09:57
Άλλη μία υπόθεση δολοφονίας στο σκονισμένο αρχείο;
Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την ελληνική παροικία τη δεκαετία του 1990, η δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας Χαλβατζή κινδυνεύει να περάσει στα αρχεία, όχι γιατί δεν βρέθηκε ο δολοφόνος της, αλλά γιατί τα «παραθυράκια» του νόμου έκαναν, για άλλη μια φορά, το θαύμα τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο Peter Dupas, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας, έχει τελικά το δικαίωμα να διεκδικήσει την ολοκληρωτική απαλλαγή του από τη δίκη.

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια όπου το άψυχο σώμα της νεαρής κοπέλας βρέθηκε στο νεκροταφείο του Fawckner, όπου είχε πάει, για να ανάψει το καντήλι στον τάφο της γιαγιάς της, και οι τραγικοί γονείς της ακόμα περιμένουν την απόδοση Δικαιοσύνης. Η οποία Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ο άνθρωπος που φέρεται να είναι ο δολοφόνος του παιδιού τους και αρχικά καταδικάστηκε για αυτό, ίσως, τελικά, να μην λογοδοτήσει ποτέ για το έγκλημά του. Το επιχείρημα που παρουσίασε ο συνήγορος του Dupas, κ. Chris Bois, στο Ανώτατο Δικαστήριο, και το οποίο ο δικαστής Robert Frentz αποδέχθηκε ως βάσιμο, ήταν ότι η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση το 2007, όταν έγινε η πρώτη δίκη του Dupas για τη δολοφονία της Μερσίνας, λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας, προκειμένου ο Dupas να δικαστεί δίκαια.

Ο 56χρονος Dupas, ο οποίος ήδη εκτίει ισόβια ποινή για δύο άλλες δολοφονίες που διέπραξε, καταδικάστηκε το 2007 και για τη δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας. Στη συνέχεια έκανε έφεση και αποφασίστηκε να ξαναγίνει η δίκη του. Τώρα ζητά επ' αόριστο αναβολή με το αιτιολογικό ότι «υπάρχει προκατάληψη και δεν θα γίνει δίκαιη δίκη». Όποια και αν είναι η έκβαση, πάντως, ο Dupas θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή για άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά το παρελθόν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 11:07