Εννέα φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικής καταγωγής, που αρίστευσαν την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά στις τέχνες και τις επιστήμες, βραβεύτηκαν από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ.

Η λαμπρή τελετή της βράβευσης, που περιλάμβανε την επίδοση υποτροφιών ύψους 2.000 δολαρίων σε καθέναν από τους φοιτητές, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου McGill.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους: Θεανώ Γεωργίου (φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου McGill), Αλέξανδρος Αργύρης (δευτεροετής φοιτητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ), Βασίλειος Βασίνας (δευτεροετής φοιτητής οικονομικών του Πανεπιστημίου McGill), Σωτήριος Δελημανώλης (δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Concordia), Ιωάννα Γκίκας (δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ), Δέσποινα Χαρμπίλας (δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ), Κρίστεν Λαμπρινάκος-Ρεϊμόντ (φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου McGill), Λουκία Τσακανίκας (δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Concordia), Ελένη Ξυπνητού (δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Κατασκευών του Πανεπιστημίου Concordia).

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου σημείωσε μεταξύ άλλων: «το Ίδρυμα επί 22 χρόνια επιβραβεύει με κριτήρια αντικειμενικά τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας που αρίστευσαν στις σπουδές τους την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά. Αυτούς που θα μας εκπροσωπούν σαν ηγήτορες της κοινωνίας του αύριο, επάξιοι συνεχιστές της Ελληνικής κληρονομιάς».

Τις υποτροφίες παρέδωσαν στους βραβευθέντες φοιτητές μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μαρία Καρνούτσου, οι βουλευτές του Κεμπέκ Γκί Ουελέτ και Τζέρρυ Σκλαβούνος, το ζεύγος Καλλιπολίτη, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης