Το ετήσιο φθινοπωρινό της φεστιβάλ διοργάνωσε με επιτυχία από τις 8 – 11 Οκτωβρίου η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Flushing της Νέας Υόρκης. Για σχεδόν 40 χρόνια τώρα το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις βασικότερες εκδηλώσεις στην περιοχή, προσελκύoντας χιλιάδες επισκέπτων που έρχονται να πάρουν μια γεύση από… Ελλάδα. Από τους τακτικούς επισκέπτες μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι και ο δήμαρχος του «μεγάλου μήλου», Michael Bloomberg.

Δεκάδες εθελοντές εργάστηκαν ακούραστα επί μήνες υπό την καθοδήγηση της προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου κ. Χριστίνας Σιρόκι, της αρμόδιας επιτροπής με chairman τον κ. Σωτήρη Γεωργίου, και με τις ευλογίες του ιερατικώς προϊσταμένου π. Παύλου Παλαιστίδη για την προετοιμασία του ετήσιου φεστιβάλ και την καλύτερη λειτουργία του. Οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου προσέφεραν για μια ακόμη φορά απλόχερα χρόνο και ακούραστες προσπάθειες με αγάπη για την κοινότητά τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία του φεστιβάλ.
Δεν κρύβει ωστόσο ο κ. Γεωργίου την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για τη δυναμική παρουσία των νέων που προσφέρουν εθελοντικά τη δική τους βοήθεια στο φεστιβάλ, δίπλα στους μεγαλύτερους, στους γονείς αλλά και στους παππούδες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής, ελληνικές και κυπριακές λιχουδιές και να γευθούν παραδοσιακά γλυκίσματα, από τις κυρίες της Φιλοπτώχου, στον άνετο χώρο του πάρκινγκ της εκκλησίας που διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει τις ψησταριές, την «ταβέρνα» και το «καφενείο». Για μια ακόμη χρονιά την παρασκευή των λουκουμάδων ανέλαβαν τα δυναμικά μέλη του PTA του σχολείου.

Όπως κάθε χρόνο, στο χώρο του ναού λειτούργησε έκθεση θρησκευτικού βιβλίου και εικόνων, ενώ το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών προσέλκυσε και το πλούσιο «flea market».

(με πληροφορίες από το www.greeknewsonline.com)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης