Λάμπρος Παναγιώτου

Η ιστορία είναι πραγματική και δεν αφορά τις λεγόμενες… κυβιστήσεις (κωλοτούμπες) που κάνουν συνήθως οι πολιτικοί για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις στο κόμμα ή την κοινωνία, θολώνοντας τα νερά.

Εδώ ο άνθρωπος παραλίγο να τσακιστεί στα αλήθεια όταν η καρέκλα του υποχώρησε και βρέθηκε με το κεφάλι στο πάτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεσημέρι Δευτέρας και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γινόταν της κακομοίρας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιτίθεται στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο για τις απαντήσεις που έδινε εκείνος (σ.σ. δεν υπάρχουν – είπε – ονόματα πολιτικών στη λίστα Λαγκάρντ) αλλά και στον προεδρεύοντα Αναστάση Νεράντζη που προσπαθούσε να τον προστατεύσει από τις παρεμβάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος τον οποίο συμπλήρωνε στις ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κυρίου Νεράντζη που έλεγε κάθε λίγο και λιγάκι: «Συνεχίστε σας παρακαλώ, κύριε Κουτσούμπα».

Το δις εξαμαρτείν… αλλά ο κύριος Κουτσoγιαννακόπουλος και τη δεύτερη φορά απέφυγε να διορθώσει τον Αναστάσιο Νεράντζη παρότι εκείνος συνέχισε να τον αποκαλεί «Κουτσούμπα».

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε… «Κουτσογιαννακόπουλος, κύριε Πρόεδρε» είπε ο βουλευτής και ο κ. Νεράντζης μόλις κατάλαβε το λάθος του προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως τον μπέρδεψε ο Ανδρέας Κουτσούμπας που ήταν επίσης στην αίθουσα και είχε προηγηθεί στις τοποθετήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μα πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, ο Ανδρέας Κουτσούμπας είδε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του, αφού η καρέκλα του έκανε πίσω και βρέθηκε με μιας κάτω.

Το γέλιο που έριξε ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος δεν λέγεται, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους βουλευτές στην αίθουσα. Μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέμεινε ψύχραιμη και ανέκφραστη. Οι άλλοι το απόλαυσαν με την ψυχή τους.

Λίγο νωρίτερα ο άτυχος βουλευτής είχε δεχτεί κι ένα ποτήρι νερό. Περπατούσε στο διάδρομο της Βουλής αλλά σταμάτησε ξαφνικά με αποτέλεσμα να του αδειάσει πάνω του το νερό ο πρώην υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος ακολουθούσε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει στο ξαφνικό φρενάρισμα του προπορεύοντος Ανδρέα Κουτσούμπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης