ΠΚ

Λίγο η γνωστή, αμερικανικού τύπου, αντιτρομοκρατική υστερία. Λίγο η ενδοτουρκικές διαμάχες μεταξύ καθεστωτικών -αντικαθεστωτικών, γκιουλενιστών – ισλαμιστών και συντηρητικών- προοδευτικών. Λίγο και η παθολογική ανασφάλεια του εκάστοτε σταθμάρχη της CIA. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο φιάσκο με τις πτήσεις της Emirates.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο « ύποπτος επιβάτης αραβικής καταγωγής» κατά την CIA δεν ήταν ούτε επιβάτης, ούτε ύποπτος ούτε και αραβικής καταγωγής. Η πληροφορία την οποία «επεξεργάστηκαν» οι… Κλουζώ της αμερικανικής πρεσβείας ήταν εξ ολοκλήρου λανθασμένη.

Ο «ύποπτος» ήταν τελικά ένας Τούρκος που διαμένει μονίμως στην Ελλάδα και διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο άνθρωπός δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές. Ο συγκάτοικος του για κάποιο λόγο ο οποίος θα πρέπει να εξηγηθεί,  τηλεφώνησε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ και «κάρφωσε». Τα στοιχεία που έδωσε ήταν όλα «στημένα». Οι Αμερικανοί το έχαψαν. Οι δικοί μας αντιλήφθηκαν εγκαίρως το λάθος αλλά έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Προχώρησαν στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου με το νι και με το σίγμα. By the Book.  Όχι παίζουμε….! Σιγά που θα κάτσουν να σκάσουν. Άλλωστε αποτελεί κοινή πεποίθηση πώς το «χωράφι η Ελλάς» είναι μία χώρα που έχει παραδοθεί οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως στα κελεύσματα του «Μεγάλου Μαγαζιού» επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Τελικά η Emirates πλήρωσε τα σπασμένα ως εταιρεία και οι επιβάτες της  υπέστησαν κατατρομαγμένοι όλη αυτήν την ταλαιπωρία για το τίποτε. Κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε τα γέλια. Δυστυχώς όμως η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να την πάρουμε τόσο αψήφιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης