«Και σήμερα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τα ίδια πράγματα είπε στην Ολομέλεια για τα δύο άκρα. Δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του. Απλώς, η κυβέρνηση ως υπεύθυνη δύναμη είναι αυτή που πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους. Αυτό που κάναμε ήταν να κατεβάσουμε μία ταχύτητα γιατί η ένταση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν οδηγεί πουθενά» είπε ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δηλαδή επιμένετε και σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου; Σήμερα ο κύριος Λαζαρίδης το μάζεψε κάπως και δεν έκανε αναφορά στη συγκεκριμένη φράση» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι, δεν μάζεψε τίποτα. Και γω άκουσα την ομιλία του. Είπε αυτά που είχε επισημάνει και χθες. Είδατε εσείς το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τα γεγονότα στις σκουριές; Τα ίδια είπαμε και σήμερα αλλά με άλλη ταχύτητα. Από πέντε κατεβάσαμε Τετάρτη» διευκρίνισε το στέλεχος της συντηρητικής παράταξης λέγοντας ακόμη πως οι τόνοι έπεσαν μονομερώς κι όχι σε συνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

«Ο κύριος Κωνσταντόπουλος προτίθεται να σας κάνει μήνυση για τη θεωρία των δύο άκρων στην οποία επιμένει η κυβέρνηση» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Η αριστερά δεν πρέπει να ξεχνά την ιστορία της. Υπέφερε από τέτοιους νόμους . Τέτοιους νόμους που φέρναμε εμείς είχαν ανοίξει το δρόμο για την εξορία και τις πολιτικές διώξεις. Εκεί θα μας οδηγούσε ο νόμος Ρουπακιώτη, ο οποίος για μας όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά δεν θα ψηφιζόταν ποτέ των ποτών. Εκκλησία και στρατός θα δεινοπαθούσαν με τον νόμο Ρουπακιώτη. Το κατάλαβε αυτό και το Κομμουνιστικό Κόμμα που συμφώνησε μαζί μας» κατέληξε ο ανώτατος αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης