ΠΚ

Προ των πυλών ο «μίνι» ανασχηματισμός που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τσάρος» στο ΥΠΕΞ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αναπληρωτή τον εκ Κεντροαριστεράς προερχόμενο, αν και παλαιότερα δραστήριο στέλεχος του αλήστου μνήμης ΚΚΕ Εσωτερικού, Σωτήρη Βαλντέν. Αυτά λένε οι φήμες.

Στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου, υφυπουργού Εργασίας και υποψηφίου στον Δήμο Αθηναίων, ακούγεται ο Γιάννης Ραγκούσης και πολύ λιγότερο ο Νίκος Μπίστης, τον οποίο κοντράρει σθεναρώς η Κουμουνδούρου.

Για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως προκρίνεται ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μεν, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση δε, παραμένων στα έδρανα των ΑΝΕΛ, αλλά και… αρκούντως «μακεδονομάχος», έτσι ώστε να «κατευναστεί» το πολιτικό ακροατήριο της Βορείου Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια, ώδινεν όρος και έτεκεν μυν ή αλλιώς πολύς θόρυβος για το τίποτε, με ένα πολύ περιορισμένο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

Κάπου ακούγεται και το όνομα του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, γιου του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, κεντροαριστερού αρώματος αλλά αριστερής καταγωγής, ο μόνος εκ των ανωτέρω που διαθέτει πείρα (Αντιδήμαρχος Αθηναίων γαρ) και γνώσεις επί του προσφυγικού – μεταναστευτικού αλλά και ευαισθησία λόγω ενασχόλησης με τον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά, ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αποφασίζει.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης