ΠΚ
Τι κάνεις όταν ο αρχηγός σε κοιτά στα μάτια και σου λέει: «Δεν έχω ρόλο για σένα μετά από τις εκλογές»; Μάλλον καταλαβαίνεις πως άλλαξες κατηγορία και παίζεις στα «τσικό». Αν συγκαταλέγεσαι και στην ομάδα των «Καραμανλικών» τότε καταλαβαίνεις πως άρχισε να πέφτει το τσεκούρι (όχι του Αβέρωφ του μακαρίτη αλλά του Μητσοτάκη του νεότερου).
Τότε λοιπόν προφασίζεσαι πως σκέπτεσαι αλλά στην πραγματικότητα κάνεις υπολογισμούς με ταχύτητα κβαντικού υπολογιστή. Μια το πολιτικό λάδι και μια το πολιτικό ξύδι, τόσο το πολιτικό λαδόξυδο. Αν μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα αντί για ξύδι να είναι μπαλσάμικο, τότε ποιος τη χάρη σου.
Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης συμφώνησε αμέσως. Επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου. Παρένθεση. Αν γίνουν εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές τότε θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Συμφώνησαν ωστόσο ο Κυριάκος με τον Βαγγέλη πως η πιθανότητα αυτή είναι απειροελάχιστη.

Άντε και στις Βρυξέλλες με το καλό. Κάθε Πέμπτη με το αεροπλάνο στην Αθήνα και κάθε Δευτέρα ή Τρίτη η πτήση για τις Βρυξέλλες και μία στο τόσο για το Στρασβούργο. «Καλύτερα από το τίποτε είναι το κάτι…», μου έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, σοφός άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης