«Παρακμιακά φαινόμενα κι όχι απειλή η αντίδραση Πολάκη-Τζανακόπουλου»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, 15:30
«Παρακμιακά φαινόμενα κι όχι απειλή η αντίδραση Πολάκη-Τζανακόπουλου»

«Είναι θέματα θεσμικά τα οποία δεν μπορεί να λυθούν ούτε με τραμπουκισμούς ή ακτιβισμούς»είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας για τη στάση των δύο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν να μην αποχωρήσουν από την αίθουσα της Προανακριτικής μετά την εξαίρεσή τους .

«Ας πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκαιο ή έχει απόλυτο άδικο ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λυθεί με απειλές και τραμπουκισμούς. Όταν γίνεται μια ένσταση αντισυνταγματικότητας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το αίτημα αυτό απορρίπτεται από την πλειοψηφία ,τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση που θεωρεί ότι έχει δίκιο πάει και ξαπλώνει στην Ολομέλεια;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων τι θα γίνει αν αρνηθούν να βγουν από την αίθουσα θα καλέσει τον φρούραρχο;

«Θα σας φέρω το φρούραρχο να σας απαντήσει» απάντησε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ,ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως σήμερα θα απαντήσει στην επιστολή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει ενδιάμεση λύση η οποία μπορεί να προκύψει τις επόμενες μέρες. Πάντως στο θέμα του τραμπουκισμού δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση,πρέπει να επικρατήσει η λογική. Αυτό που συνέβη είναι ένα φαινόμενο παρακμιακό ,και η παρακμή και οι απειλές δεν έχουν θέση εδώ ,πρέπει να εκλείψουν από το Κοινοβούλιο» κατέληξε ο κ.Τασούλας ,ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μετά την απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση των δύο μελών της Επιτροπής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, 15:30