Το «χαλασμένο τηλέφωνο» της Siemens κανένας δεν ξέρει πού θα βγάλει… Σε εκείνους που τα τσέπωσαν, σε εκείνους που πήραν τα ακριβά δωράκια τους ή δεν θα μας βγάλει πουθενά;

Και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, πώς τα είπε και τι ακριβώς είπε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μωρέ, καλύτερα να ακούω τον Αρσένιο και τη φωνή του Θεού να με πηγαίνει στο Βατοπέδι, παρά τους πολιτικούς και το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελικά άκουσαν καλά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ή τ’ αυτιά τους έκαναν πουλάκια; Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, φέρεται να είπε ότι καλά έκανε η κυβέρνηση Σημίτη και το παρήγγειλε το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το περίφημο C4I, και καλά έκανε και η κυβέρνηση Καραμανλή και το παράλαβε!

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς… χειρότερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μα εσείς στον Εισαγγελέα είχατε πει “δεν ξέρω ποιος νοσηρός νους παράγγειλε αυτό το σύστημα” και τώρα λέτε “καλά έκαναν και καλά κάναμε και το πήραμε”;», ρώτησε τον πρώην υφυπουργό, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Ο πρώην υφυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να το παραγγείλει μπροστά στις αμερικανικές πιέσεις για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες και επειδή χρειαζόταν ένα σύστημα ασφάλειας και το C4I από αυτή την άποψη κάτι προσέφερε, έστω κι αν οι αγώνες δεν έγιναν τελικά με το σύστημα που είχαμε εκβιαστεί να πάρουμε… και αυτό ήταν εις γνώση όλων, κατέληξε.

Ο πρώην υφυπουργός είπε ακόμη ότι μερικοί πλούτισαν από τις εταιρείες συμβούλων και όταν μάλιστα εκείνος έθεσε το θέμα μαζί με το πακέτο της αγοράς του συστήματος ασφαλείας, τότε είδε μια «κόκκινη γραμμή».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης φέρεται επιπροσθέτως να είπε ότι είχε θέσει το θέμα αυτό του πλουτισμού, αλλά και του C4I γενικότερα, αντ’ αυτού όμως πήρε «γραμμή» να σταματήσει για να μην αμαυρώσει τους πετυχημένους – είπαν – Ολυμπιακούς Αγώνες, κι έτσι το θέμα δεν προχώρησε.

Ο πρώην υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι τώρα που είμαστε μαύροι-κατάμαυροι παντού, ας το βγάλουμε κι αυτό…

Κι εσύ Έλληνα ψάχνεις για να βρεις ψύλλους στ’ άχυρα… της πολιτικής!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης