Το θέατρο της Δευτέρας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 19:28
Το θέατρο της Δευτέρας
ΠΚ

Όχι δεν ήταν τηλεοπτικό show αυτό που παρακολουθήσαμε . Ήταν η άληστου μνήμης εκπομπή «Το Θέατρο της Δευτέρας» μία παλαιά συνήθεια του ραδιοφωνικού κοινού της παλιότερης γενιάς. Στον ρόλο της Οσίας Μαρίας ο οικοδεσπότης Γιώργος Παπαδάκης. Στον ρόλο του Τσουκαλά (ο γνωστός «άντε γεια» στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό) ο Πέτρος Κωντσαντινέας, βουλευτής της Αριστεράς. Στον ρόλο της Λουκά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θα μπορούσε να ήταν και απολαυστικό αλλά δεν ήταν. Ήταν απλώς θλιβερό.

Παρ’ ολίγον να έλθουν στα χέρια λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πέτρο Κωνσταντινέα, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Το έχουμε ξαναδεί το σκηνικό. Αυτό που ξεπερνά τα όρια είναι το επίπεδο του τηλεοπτικού ξεκατινιάσματος. Ωσάν τα πολιτικά προβλήματα να έχουν λυθεί σε αυτήν την χώρα και η πολιτική αντιπαράθεση να εξαντλείται μέσα σε απόβλητα τύπου Lifestyle. Η επιχειρηματολογία ένθεν κακείθεν επιπέδου κακού πρωινάδικου περασμένης δεκαετίας. Το πολιτικό ήθος ανύπαρκτο. Ο πολιτικός λόγος απών.

Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος κόμματος που φιλοδοξεί να κερδίσει εκλογές, τότε μπράβο τους και ας τον χαίρονται. Αν ο βουλευτής ανήκει στην Αριστερά και το επιχείρημα του εξαντλείται στο εάν ο αντίπαλος του ήταν «λιάρδα» σε ξενυχτάδικο με την γυναίκα του τότε ας τον χαίρονται και εκεί στην Κουμουνδούρου.

Δείτε το βίντεο:


Πως έχει η απίστευτη αυτή ιστορία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «μπιφτεκά». «Είσαι ο μεγαλύτερος "μπιφτεκάς" της πολιτικής. Εκεί που γλύφεις τώρα, κάποτε έφτυνες» φώναξε ο κ. Κωνσταντινέας. Αυτό που προκάλεσε ωστόσο την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν η εμπλοκή στη διαμάχη της συζύγου του και τα υπονοούμενα που άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «έχετε φιλοσοφία dancing with the stars». «Η υπομονή μου έχει και τα όριά της. Θα προσβάλει τη γυναίκα μου για το σόου στον ΑΝΤ1;» απάντησε σε πρώτη φάση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν πήρε πίσω τη φράση που έθιξε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ αλλά συνέχισε ζητώντας απαντήσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.α.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε αμέσως μετά σε υψηλούς τόνους: «Χαρίζω το ήθος που ακούσατε σε όσους ψήφισαν αυτόν τον άνθρωπο να έρθει στη Βουλή. Όταν είσαι ο άνθρωπος που όλη η Ελλάδα είδε να χορεύει στην Πάολα με 23 νεκρούς και μετά να πηγαίνεις στο ΣΚΑΙ και να κάνεις μαθήματα στη δήμαρχο, το να κάνεις σε μένα υποδείξεις σε θέματα ήθους πάει πολύ. Όταν είσαι σε ένα κόμμα που έχει κάνει κοροϊδία στο λαό για τους πλειστηριασμούς, να μιλάς σε μένα για ανακολουθίες στην πολιτική θα πέσουν τα φώτα να μας πλακώσουν. Όταν μιλάς για κοινό πόθεν έσχες, ενώ ο Τσίπρας δεν έχει κάνει ποτέ με τη σύζυγό του. Είστε οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες».

Αντί απάντησης ο Πέτρος Κωνσταντινέας εμφάνισε από τα χαρτιά του μια φωτογραφία και κραδαίνοντάς την άρχισε να λέει «εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους. Είμαι λαϊκό παιδί. Δες τη φωτογραφία που ήσουν λιάρδα με τη γυναίκα σου».

Η κίνηση αυτή και όσα έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος με μια κίνηση κατέβασε τη φωτογραφία από τα χέρια του συνομιλητή του. «Πήγα εγώ όταν είχε νεκρούς; Είχε νεκρούς τότε; Στους νεκρούς πάνω πήγες» με τον Γιώργο Παπαδάκη να σηκώνεται από τη θέση του για να χωρίσει τους δύο βουλευτές.

«Ηρέμησε, εγώ δεν φοβάμαι» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δεν σε φοβάμαι, νομίζεις δεν ξέρει η Ελλάδα τι ήσουν; Εγώ δεν έβγαλα φωτογραφία γιατί πήγε στην Πάολα, πολιτική ήταν η κριτική μου» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Πρέπει να δεις τι γράφει για μένα στο twitter» επιχείρησε να δικαιολογηθεί για την κίνησή του με τη φωτογραφία ο Πέτρος Κωνσταντινέας χωρίς οι τόνοι να πέφτουν.

Τελικά χρειάστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης να σφυρίξει προκειμένου οι τόνοι να πέσουν και η συζήτηση να ολοκληρωθεί.

Αν αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ζωής τότε μπράβο τους και ας τους χαιρόμαστε τους πρωταγωνιστές της. Και εις ανώτερα...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 19:46