Σε απευθείας σύνδεση ήταν ο καυγάς του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Τηλέμαχου Χυτήρη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σίμου Κεδίκογλου, σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τις σπατάλες και το «φαγοπότι» που φημολογείται ότι γινόταν στην Αγία Παρασκευή.

Ο υπουργός και ο βουλευτής ήπιαν το καφεδάκι τους στο καφενείο της Βουλής, ανέβασαν την αδρεναλίνη τους και μπήκαν αγριεμένοι στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμμαζεύουμε τα ασυμμάζευτα των κυβερνήσεών σας και θα είμαι αμείλικτος σε καταγγελίες, ακόμη και σαν αυτές που αναρτώνται στα μπλογκς, αν βέβαια επαληθευτούν (καρφί τριών αστέρων, που αγγίζουν μέχρι και ταγματάρχη ήταν λέτε αυτό;)», διευκρίνισε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Τα στοιχεία που μας φέρατε, κύριε Υπουργέ, δεν δείχνουν τι πραγματικά πληρώνει ο λαός για τη δημόσια τηλεόραση, τι σπατάλες γίνονται, πόσα δίνουν για εξωτερικές παραγωγές και πως γίνονται οι προσλήψεις. Πιστεύω ότι και εσείς ενδιαφέρεστε για το καλό της δημόσιας τηλεόρασης. Φοβάμαι, όμως, ότι σας παραπλανούν» ανταπάντησε Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έκλεισε με μια προσωπική ερώτηση στον υπουργό.

«Πως γίνεται μία εκπομπή που λέγεται “Κυριακή στο Μουσείο” να στοιχίζει πάνω από 17.000 ευρώ το επεισόδιο; Είναι γυρίσματα σε ένα μουσείο. Σαν άνθρωπος της τηλεόρασης (δημοσιογράφος) θα ήθελα πολύ να μάθω το αναλυτικό κοστολόγιο. Πως γίνεται να εγκρίνεται εκπομπή πεντάλεπτη, δεκαέξι επεισοδίων – “360 μοίρες” λέγεται – χωρίς την απόφαση να υπάρχει καμία αναφορά ποσού; Τέλος, υπάρχει μία ψηφιακή εκπομπή που κοστίζει πάνω από 16.000 ευρώ το επεισόδιο, η οποία ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να εγγράφεται στα στούντιο της ΕΡΤ, έχει δοθεί σε ένα από τα πιο ακριβά στούντιο από πλευράς κόστους στην ελληνική αγορά. Δεν θα το αναφέρω για να μην το διαφημίσω, αλλά θα ήθελα να μάθω γιατί επελέγη μία τόσο δαπανηρή λύση. Το ότι μπορεί να έχουν χορηγό, αυτή δεν είναι απάντηση…» κατέληξε ο βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος για το μουσείο, άλλος…;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης