«Τα “βάλατε” μ’ αυτή τη φάρα; Θα το μετανιώσετε πικρά! Αυτούς δεν τους αγγίζει κανένας», είπε ένας αστυνομικός, για να περιγράψει το «άβατο» της δημοσιοϋπαλληλικής ζωής των εργαζομένων της Βουλής.

Και από την ημέρα που οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει θεριέψει. Με το διαίρει και βασίλευε, η μπάλα πήγε στην «κερκίδα», όπου το μπουνίδι δίνει και παίρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρακολουθεί… το θέαμα, ενώ κάποιοι βουλευτές τρίβουν τα χέρια τους, καθώς οι ίδιοι τη βγάζουν καθαρή από την όλη διαμάχη και ακόμα πιο καθαρή οικονομικώς.

«Έψαξα τον κανονισμό και είδα ότι δεν μου επιτρέπεται να φέρω γερανό, ούτε μπορώ να κάνω κάτι άλλο για τη συμβολική κατάληψη των χώρων στάθμευσης των δημοσιογράφων από τους διαμαρτυρόμενους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου», είπε σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σαράντα ευρώ λιγότερα θα παίρνει ο κάθε βουλευτής που συμμετέχει στις επιτροπές. Μωρέ, τι μας λες! Καταστράφηκαν! Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν βουλευτές που εισέρχονται σε μια επιτροπή, παίρνουν ανασούλες και βγαίνοντας «εισπράττουν» 240 ευρώ. Με μία ανάσα! Και όσοι δημοσιογράφοι έχουν ψάξει σε βάθος να μάθουν πόσα λεφτά παίρνει ακριβώς τον μήνα ο βουλευτής άκρη δεν βρήκαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόλεμος όμως μαίνεται τώρα σ’ ένα άλλο πεδίο, ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους υπαλλήλους, κυρίως μετά το μοιραίο λάθος που έκαναν οι πρώτοι να «ζητήσουν» πόθεν έσχες απ’ τους δεύτερους.

Με μια ανακοίνωσή του, ο σύλλογος επιτίθεται σφόδρα και ονομαστικά, παρακαλώ, στον δημοσιογράφο του ΑLTER, Κώστα Κωνσταντόπουλο, γιατί «τόλμησε» να καλύψει με τον τρόπο που εκείνος δημοσιογραφικά γνωρίζει το γεγονός της «κατάληψης» των θέσεων στάθμευσης από τους υπαλλήλους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για κάποια δημοσιεύματα.

Στη συνέχεια, κάνουν επίθεση σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ρωτώντας τους ειρωνικά πόσο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό (εξοπλισμένο γραφείο, τηλεπικοινωνιακό υλικό, εξοπλισμός πληροφορικής, γραφική ύλη).

Παγκοσμίως, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες δικαιούνται ένα γραφείο (και στον δρόμο εμείς κάνουμε ρεπορτάζ, άρα μπορούμε και να τους το χαρίσουμε), τηλέφωνο και έναν υπολογιστή, με αντάλλαγμα την ενημέρωση του λαού.

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες πληρώνονται από το μέσο ενημέρωσης για το οποίο δουλεύουν και δεν επιβαρύνουν οικονομικά σχεδόν καθόλου τον προϋπολογισμό της Βουλής, ούτε και παίρνουν 15ο και 16ο μισθό. Όσο για τις θέσεις στάθμευσης που τους έχουν παραχωρηθεί, ας τις κρατήσουν οι υπάλληλοι, χάρισμά τους, για να μπορούν να παρκάρουν χωρίς προβλήματα το αυτοκίνητό τους.

Μήπως την επόμενη φορά θα πρέπει να περάσει απ’ την έγκριση του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής το ρεπορτάζ των κοινοβουλευτικών συντακτών;

Για κακή τους τύχη, όμως, η εποχή των Ζουρνατζήδων και των λοιπών λογοκριτών έχει παρέλθει προ πολλού…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης