ΠΚ

Ήταν η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια όπου και τα «έχωσε» χοντρά στον Μητσοτάκη. Θυμάστε προφανώς τη μαντινάδα με τον αετό και όλα τα παρελκόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε η «σιγή ασυρμάτου» κατά την ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς σηκώθηκαν μεν, δε χειροκρότησαν δε. Ο φακός της ΕΡΤ ωστόσο απαθανάτισε αυτήν την «άβολη» για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στιγμή.

Το ίδιο βράδυ ο Καραμανλής συνέφαγε με τον Σαμαρά. Οι δυο τους. Φρόντισαν να παρευρίσκονται στην συνάντηση αυτή τα κανάλια με τις κάμερες.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι Καραμανλής και Σαμαράς δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή κατά την πανηγυρική έναρξη της σεζόν. «Ηχηρή» απουσία δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς μετά των συζύγων τους φωτογραφήθηκαν αμφότεροι χαμογελαστοί (κάποια στιγμή ξεκαρδίστηκαν στα γέλια για να είμεθα ειλικρινείς) στο Ηρώδειο σε μία συναυλία του Σπανουδάκη. Συμβολική παρουσία. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη Σμύρνη.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες, συναντήσεις, χαμόγελα και βλέμματα γεμάτα σημασία μας προϊδεάζουν για κάποιες επερχόμενες εξελίξεις. Προφανώς και ο Μητσοτάκης είναι ενήμερος. Το ΥΠΕΞ βοά. Οι σχέσεις του Μαξίμου με το Υπουργείο Άμυνας είναι προβληματικές. Κάποιος στο Πεντάγωνο προωθεί αγορές που είναι και ασύμφορες και αχρείαστες και επιχειρησιακά αμφιλεγόμενες. Αντιδρούν οι ναυαρχαίοι. Σιγοντάρουν και οι περισσότεροι στρατηγοί. Κάτι μαγειρεύεται στα ενδότερα των έσω του κόμματος των Καραμανλήδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης