«Έχει ανοίξει η όρεξή τους. Δεν βλέπετε τι γίνεται; Τυχαίο νομίζετε είναι ότι στη διάταξη για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πρόσθεσαν και κείνο της τρομοκρατίας περιλαμβάνοντας σ’ αυτό ακόμα και την καταδίκη της πρόθεσης; Να δικάζουν την πρόθεση!
Άκουσον άκουσον! Την πρόθεση…» αναφώνησε στους διαδρόμους της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚE Θανάσης Παφίλης, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει από βήματος της Ολομέλειας να αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης την απαράδεκτη τροπολογία της Παρασκευής.

«Όποιος διαφωνεί ή παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τιμωρείται με τουλάχιστον έξι μήνες φυλακή. Και μας λέτε αυτό διαδικαστικό;» διερωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης ζητώντας από τον Χαράλαμπο Αθανασίου να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος της ποινικοποίησης για όλους εκείνους που αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Δηλαδή, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το κοντέρ θα είχε γράψει για την πλειοψηφία των Ελλήνων εξάμηνη φυλάκιση; Σάμπως τώρα λιγότερη ποινή καλούμαστε να εκτίσουμε;