Ένας πελαργός αλλιώτικος από τους άλλους...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 18:05
Ένας πελαργός αλλιώτικος από τους άλλους...
Το ενδιαφέρον των απανταχού ορνιθολόγων έχει κεντρίσει η εμφάνιση ενός… μπλε πελαργού στο χωριό Briesen, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», ο πελαργός με το περίεργο χρώμα εμφανίστηκε στο Briesen τη Δευτέρα του Πάσχα και άρχισε να χτίζει τη φωλιά του, προξενώντας το θαυμασμό αλλά και την απορία στους Γερμανούς που το παρατηρούσαν.

Σε δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο δήμαρχος του χωριού, Peter Stumm, δήλωσε: «Δε γνωρίζουμε από πού προέρχεται αυτό το μπλε χρώμα, ωστόσο αποκλείεται να πρόκειται για φυσικό χρώμα». Μέχρι στιγμής, πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί για το ποια θα μπορούσε να είναι αιτία που μετέτρεψε τα λευκά πούπουλα του πτηνού σε μπλε χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, το ήρεμο χωριό του Briesen, απέκτησε ζωή, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που σπεύδουν να δουν από κοντά τον μπλε πελαργό.

Το παράξενο πτηνό, πάντως, δεν είναι μόνο του. Στη φωλιά του φιλοξενεί το ταίρι του, ένα θηλυκό - άσπρο ευτυχώς – πελαργό, που δε φαίνεται να νοιάζεται από το παράξενο χρωματικά φτέρωμα του συντρόφου του...


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 18:05