Ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου ο φούρνος μας πήρε (μεταφορικά) φωτιά… Πώς θα τον καθαρίσεις; Έχουμε το απόλυτο κόλπο!

Η Mac, δηλαδή, που την βρίσκουμε ως healthylittlepeach στο TikTok.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βίντεο που μοιράστηκε με τους 354.000 ακολούθους της, έγραψε: «Δεν πρόκειται να σας πω ψέματα. Είμαι σίγουρα ο τύπος του κοριτσιού που καθαρίζει τον φούρνο της μια φορά το χρόνο, αλλά όταν τον καθαρίζω πρέπει να τον καθαρίζω καλά».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα συστατικά για το διάλυμα που φτιάχνει και κάνει τον φούρνο της σαν καινούργιο, χωρίς μάλιστα δυσάρεστες χημικές ουσίες.

Θα χρειαστείτε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

μισό φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό πιάτων,

ενάμιση φλιτζάνι μαγειρική σόδα

τρία τέταρτα του φλιτζανιού λευκό ξύδι.

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι αυτή η λύση μπορεί να είναι εντελώς φιλική προς το περιβάλλον και όταν αυτά τα υλικά αναμειγνύονται μεταξύ τους δημιουργούν μία λευκή πάστα που μπορεί να κάνει θαύματα.

«Βγάζω τη σχάρα του φούρνου και την προσθέτω σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Μουλιάζω με λίγο υγρό απορρυπαντικού πιάτων, λίγο απορρυπαντικό ρούχων και λίγη μαγειρική σόδα και μετά το αφήνω για ώρα», λεει η Mac.

Αμέσως μετά απλώνετε την «ειδική» πάστα στο εσωτερικό του φούρνου και την αφήνετε να δράσει για δύο ώρες.

«Τότε καθαρίζω το χάος, αυτό είναι το δύσκολο μέρος. Πρέπει να το τρίψεις. Έχω ένα μικρό μπουκάλι νερό σε σπρέι σε περίπτωση που γίνει κρούστα», τονίζει.

Και προσθέτει: «Παίρνω ένα ολόκληρο ρολό χαρτί κουζίνας και το σκουπίζω όλο. Πηγαίνω στην μπανιέρα, καθαρίζω αυτές τις σχάρες και τις προσθέτω ξανά».

Το τελευταίο μέρος της διαδικασίας καθαρισμού είναι να ψεκάσετε το εξωτερικό του φούρνου χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό και ένα πανί μικροϊνών.

@healthylittlepeach Oven Cleaning Hack! #cleaningtiktok #cleaninghacks #ovencleaning #hacks #kitchenhacks #cleaningtips #learnitontiktok ♬ So Fresh, So Clean (Instrumental) – Outkast

 

Πηγή: imethexis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης