«Αγνοούνται» 300 τόνοι επικίνδυνων υγρών από κλιματιστικά!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 10:53
«Αγνοούνται» 300 τόνοι επικίνδυνων υγρών από κλιματιστικά!
Αγνοούνται 300 τόνοι επικίνδυνων υγρών Freon R-22. Την επισήμανση αυτή έκανε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Αχαΐας - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου, Παναγιώτης Πουλιανός, καθώς μετά την ολοκλήρωση της απόσυρσης κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τα χημικά από 135.000 συσκευές.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς ανακτήθηκαν οι μεγάλες ποσότητες λαδιών και λιπαντικών. όπως επίσης και πού θα καταλήξουν.

«Είχαμε επισημάνει από την αρχή του προγράμματος ότι τα ψυκτικά ρευστά που περιέχουν τα κλιματιστικά, πάνω από 300 τόνοι Freon R-22, όπως και τα λιπαντικά λάδια, αν δεν ανακτηθούν και αποθηκευτούν από εξειδικευμένα συνεργεία αδειούχων ψυκτικών, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε βόμβες για το περιβάλλον», αναφέρει ο κ. Πουλιάνος.

Έθεσε, όμως, και μια ακόμη σημαντική παράμετρο που αφορά στην καταβολή των χρημάτων της επιδότησης, τα οποία καθυστερούν.

«Οι έμποροι κλιματισμού και όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα δεν έχουν πληρωθεί και δεν ξέρουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.

Μερίδιο ευθύνης έχει η εταιρεία που ανέλαβε την ανακύκλωση, καθυστερώντας την παραλαβή των παλαιών κλιματιστικών όπως επίσης και την αποστολή των βεβαιώσεων παραλαβής.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατόν, για να συντομευθούν οι διαδικασίες καταβολής των χρημάτων της επιδότησης στους επαγγελματίες, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Πηγή: gowest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 11:24