Διαβεβαίωση για την τακτική συντήρηση του πρασίνου και την ανάπτυξη δράσεων σε συνεργασία με εθελοντές προκειμένου τα πέντε θεματικά πάρκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης να μην εγκαταλειφθούν, δίνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και χώρων πρασίνου κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι χώροι πρασίνου που υπάρχουν στα πέντε θεματικά πάρκα (Νερού-Ήχου- Μουσικής-Ρόδων-Μνήμης), να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ενημερώνεται από τον Αντιδήμαρχο ότι εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει τη συντήρηση του πρασίνου και των Πάρκων. Επιπλέον γίνεται τακτική παρακολούθηση του φυτικού υλικού από επιστημονικό προσωπικό (γεωπόνοι και δασολόγοι) ενώ έχει προβλεφθεί και πρόγραμμα αντικατάστασης του φυτικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, έχοντας πάντα κατά νου τα περιορισμένα οικονομικά μέσα του Δήμου, θα συνεχίσει την προσπάθεια τακτικής συντήρησης του πρασίνου με δικά της μέσα και προσωπικό και θα αναπτύξει δράσεις με ομάδες εθελοντών, μαθητών και με περιβαλλοντικές οργανώσεις ώστε αυτοί οι χώροι να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζερβός.

Να αξιοποιηθούν ουσιαστικά τα πέντε θεματικά Πάρκα της Νέας Παραλίας προκειμένου να αποτελέσουν κόσμημα για την συμπρωτεύουσα αλλά και να γίνουν σημεία ανάπαυσης και ψυχαγωγίας των Θεσσαλονικέων, έχει ζητήσει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι αν και τα Πάρκα παραδόθηκαν το 2008 έχοντας στοιχίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα ρημάζουν από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης