O Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο θερμότερος Δεκέμβριος που έχει καταγραφεί στα χρονικά στις ΗΠΑ και συνολικά το έτος 2015 είναι η δεύτερη κατά σειρά θερμότερη χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Η υπηρεσία αυτή και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα δημοσιεύσουν την 20ή Ιανουαρίου τις θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου και του έτους 2015 για το σύνολο του πλανήτη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η θερμότερη στον πλανήτη μετά το τέλος του 19ου αιώνα, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε μήνα ο υδράργυρος έσπαγε και ένα νέο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δεκέμβριος του 2015 έσπασε το ρεκόρ του θερμότερου μήνα στο ηπειρωτικό τμήμα των ΗΠΑ με την θερμοκρασία των 3,66 βαθμών Κελσίου να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ που χρονολογείται από το 1939 των 3,16 βαθμών Κελσίου», διευκρίνισε η NOAA.

«Ο Δεκέμβριος ήταν ένας αρκετά σπάνιος μήνας» σχολίασε ο Τζέικ Κρόουτς, ένας κλιματολόγος στα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της ΝΟΑΑ. «Για πρώτη φορά εδώ και 121 έτη αυτός ο μήνας ήταν τόσο ο θερμότερος όσο και με τη μεγαλύτερη υγρασία που έχει καταγραφθεί στα χρονικά» επισήμανε ο ίδιος.

Για το σύνολο του 2015, η μέση θερμοκρασία προσδιορίζεται στους 12,4 βαθμούς Κελσίου στις ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη κατά σειρά υψηλότερη από το 1880, μετά το 2012, όταν το θερμόμετρο έφθασε κατά μέσο όρο τους 12,94 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης