Καταγράφουν τα κοτσύφια της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 09:35
Καταγράφουν τα κοτσύφια της Αθήνας
Η ΑΝΙΜΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ξεκινά πιλοτικά φέτος ένα πρόγραμμα καταγραφής των κοτσυφιών που μοιράζονται την Αθήνα μαζί μας. Ο στόχος των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι διττός. Γιατί αφ' ενός η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων της πόλης θα βοηθήσει να συγκεντρώσουν επιστημονικές πληροφορίες για ένα σημαντικό είδος πουλιού του αστικού χώρου, και αφ' ετέρου όλοι οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν και θα συνειδητοποιήσουν την ομορφιά και αξία της φύσης, που αγωνίζεται να επιβιώσει γύρω μας.

Τα ταπεινά κοτσύφια, όσο και αν ακούγεται σε κάποιους αφελές, με την παρουσία τους αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωή μας. Αντέχουν να ζουν στους μικρούς βιότοπους της πόλης, σε κήπους, μπαλκόνια, δενδροστοιχίες και άλση. Αν έχετε εντοπίσει κοτσύφια στην αυλή σας ή στο παρκάκι που βγαίνετε για περίπατο, συμπληρώστε τη φόρμα της ΑΝΙΜΑ πατώντας εδώ.

Άραγε ποια περιοχή θα έχει τα περισσότερα κοτσύφια και κοτσυφο-παρατηρητές; Ποιος είναι ο αγαπημένος βιότοπος των κοτσυφιών στις πόλεις; Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει να απαντηθούν αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα για τα κοτσύφια που ζουν πλάι μας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 09:57