"Μαϊμού γαλάζιες σημαίες"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016, 23:47
"Μαϊμού γαλάζιες σημαίες"
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Σε μια καταγγελία κόλαφο σχετικά με τον θεσμό των γαλάζιων σημαιών στην Ελλάδα προχώρησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) την Πέμπτη.

Οι δειγματοληψίες που έγιναν στις ελληνικές παραλίες είναι περσινές κι όχι φετινές, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕΣυγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σχετικά με τις παραλίες που αποκτούν γαλάζια σημαία για το 2016, είναι περσινά, δηλαδή τα δείγματα αναλύθηκαν τον Ιούλιο του 2015. Παράλληλα καταγγέλλει ότι πολλές από αυτές τις γαλάζιες σημαίες μπαίνουν σε περιοχές χωρίς βιολογικό καθαρισμό αλλά και σε πλαζ με εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΚΟΕ κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σχετικά με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση, έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποιεί τον Μάιο το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του κέντρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.

Διαβάστε εδώ τις κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΠΑΚΟΕ που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2015. (Αναμένονται τα νέα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2016).

Οι ακατάλληλες παραλίες της ΑττικήςΤο Κέντρο στην καταγγελία του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες». Δηλαδή, -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ -, χρηματοδοτείται από φορείς που θέτουν υποψηφιότητα για να πάρουν γαλάζια σημαία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που κάνει υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Διαβάστε εδώ τι καταγγέλλει το ΠΑΚΟΕ για τις γαλάζιες σημαίες 
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 07:07